A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Ekrem İmamoğlu’nun tahliye talebi reddedildi! 105 sanığın tutukluğuna devam kararı Başkan Erdoğan’dan Kadın Zirvesi programı öncesi stantlara ziyaret! O ilçede yaşayanlar dikkat! 10 saatlik kesinti olacak: İşte BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste Adli emanetten silahları çalan katipten pes dedirten ifade: İntihar etmek için aldım Klavyenizdeki bu küçük işareti hiç fark ettiniz mi? Duyunca çok şaşıracaksınız UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart Konya’da minik yüreklerden kale savunması! Türk bayrağını indirecek güç sizde yok
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Terörle mücadelede kritik eşik aşıldı! Bakan Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı

Terörle mücadelede kritik eşik aşıldı! Bakan Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 26.11.2024 10:22 Güncelleme: 26.11.2024 13:09
Terörle mücadelede kritik eşik aşıldı! Bakan Güler duyurdu: Zap’ta kilit kapatıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Plan ve Bütçe Komisyonunda Irak'ın kuzeyindeki Zap'ta kilidin kapatıldığını açıkladı. Bakan Güler, "Kahraman Mehmetçik'in büyük özverisi ve gayretiyle Zap'ta da kilit kapatılmıştır. Bölgedeki faaliyetlerimiz aynı tempo ve kararlılıkla devam ediyor." dedi. Terör ve güvenlik uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, Bakan Güler'in açıklamalarını A Haber canlı yayınında değerlendirirken, birincil hedefi de açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2025 yılı bütçesi görüşmelerinde bilgi verdi.

"ZAP'TA KİLİT KAPATILDI"

Bakan Güler, bir asır önce, asil millete esaret zinciri vurmak isteyenlere geçit vermeyen kahraman ordunun, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına başlanan bu tarihi dönemde de bölgesinde ve dünyada seçkin ve saygın bir konumda olduğunu belirtti.

Güvenlik ortamının, hiç olmadığı kadar karmaşık ve belirsiz olduğuna vurgu yapan Güler, uluslararası güç dengelerinin sarsıldığı, nüfuz mücadelelerinin ve jeopolitik gerginliklerin arttığı hassas bir dönemden geçildiğini söyledi.

Güler, Türkiye'nin etrafının adeta ateşten çember olduğu bir süreç yaşandığına dikkati çekerek, "Tüm tehditlerle etkin bir şekilde başa çıkabilmek için güçlü bir savunma yapısına ihtiyaç vardır. Bu doğrultuda bakanlığımız, devletimizin bekası, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için çalışmalarını artan bir tempoyla, yüksek bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir." şeklinde konuştu.

"KAÇAK GEÇİŞLERE ASLA İMKAN TANINMAMAKTADIR"

Bakan Güler, ülke sınırlarını korumak, yasa dışı geçişleri engellemek ve terörist faaliyetleri önlemek amacıyla hudutlarda en etkili ve kademeli tedbirlerin uygulandığına dikkati çekerek, "Ortaya çıkan tehdit durumu ve gelişmelere göre sınırlarımızdaki tedbirler, gerek birlik takviyesi gerekse teknolojik olarak sürekli güncellenip geliştirilmekte ve böylelikle hudutlarımızdan kaçak geçişlere asla imkan tanınmamaktadır." diye konuştu.

Terör belasının, 40 yılı aşkın bir zamandır Türkiye'yi uğraştıran en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti:

"Bu sorunu tamamen yok etmek, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini sağlamak için terörle mücadelemizde tarihi adımlar attık, atıyoruz. Geçmişte yürütülen sınırlı hedefli ve süreli operasyonların yerine, bugün terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi ile sürekli ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirerek başta PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz. Azim ve kararlılıkla yürütülen operasyonlar kapsamında bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

"ZAP'TA DA KİLİT KAPATILMIŞTIR"

Bakan Güler, Suriye ve Irak harekat alanlarında görevli birliklere yönelik taciz ve saldırı girişimlerine de misliyle karşılık verildiğine ve gerekli tedbirlerin alındığına vurgu yaparak, "En son, kahraman Mehmetçik'in büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap'ta da kilit kapatılmıştır. Bölgedeki faaliyetlerimiz aynı tempo ve kararlılıkla devam ediyor, edecektir." ifadelerini kullandı.

Tüm operasyonların planlanması ve icrasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel
varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığına dikkati çeken Güler, şöyle devam etti:

"Terörle mücadelemizin daha etkin yürütülmesi kapsamında komşumuz Irak ile son dönemde büyük bir gelişim kaydeden ilişkilerimizi oldukça önemli görüyoruz. Bu çerçevede terör örgütünün bölgedeki varlığının sonlandırılması için Irak ile imzaladığımız 'Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadele'ye Dair Mutabakat Zaptı' ile somut adımları da atmaya başladık. Aynı şekilde Irak'ın kuzeyinde, bölgesel yönetim ile de bölgenin huzura kavuşmasına yönelik yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Sonuç olarak bir kez daha vurgulamak isterim ki terörle mücadelemiz, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar tavizsiz bir şekilde devam edecektir."

"DAİMA MİNNETTARIZ, İLELEBET DE MİNNETTAR KALACAĞIZ"

Güler, ordunun, devletin bekasına, milletin huzur ve güvenliğine yönelen tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek
için 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' düsturu ile her türlü gayreti gösterdiğine vurgu yaparak, "Türk ordusunun en büyük ilham kaynağı, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakarlıklarıdır. Bu nedenle aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize daima minnettarız, ilelebet de minnettar kalacağız." şeklinde konuştu.

Terörle mücadele ve hudut güvenliğinin yanı sıra mavi ve gök vatandaki hak ve menfaatlerin de en üst düzeyde korunduğuna dikkati çeken Güler, şunları kaydetti:

"Ege ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Bu kapsamda komşumuz Yunanistan ile uzun yıllardır süregelen sorunlarımızı çözmek için çaba gösteriyoruz. Türkiye, bu konuda geçmişten bu yana barışçıl bir tutum sergilemekte, Ege Denizi'nin bir barış denizi olarak kalması için gayretlerini ve iyi niyetini ortaya koymaktadır. Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Yunanistan Başbakanı'nın liderliğinde iki ülke tarafından ortaya konulan karşılıklı çabalarla Ege Denizi'nde gerginlik ve tansiyon önemli derecede azaltılmıştır."

Güler, Yunanistan ile Türkiye arasında, "Güven Artırıcı Önlemler Toplantıları"na tekrar başlandığını da hatırlatarak, "Geçtiğimiz yıl kasım ayında Ankara'da gerçekleşen toplantıdan sonra, bu yıl 22 Nisan'da Atina'da, 6 Kasım'da da İstanbul'da iki toplantı daha gerçekleştirdik. Yapılan bu toplantılarda diyalog ortamının sürdürülmesi niyetini karşılıklı teyit ettik." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı ( Ekran görüntüsü)Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı ( Ekran görüntüsü)

TERÖRLE MÜCADELEDE KRİTİK EŞİK AŞILDI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Mehmetçik'in büyük özverisi ve gayretiyle 2019'dan bu yana operasyonların sürdüğü Irak'ın kuzeyinde kilidin kapandığını açıkladı. Bakan Güler'in açıklamaları ne anlama geliyor. Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan terör ve güvenlik uzmanı Doç. Ali Fuat Gökçe değerlendirdi.

ZAP'TA KİLİDİN KAPANMASI NE DEMEK?

KİLİT KAPANDI NE DEMEK?
Terör ve güvenlik uzmanı Doç. Ali Fuat Gökçe, Zap bölgesinin şuanda terörden temizlendiğini belirtirken, "Yapılan operasyonların o bölgede başarıyla sonuçlandığını ve kilidin vurulduğunu anlıyoruz. Bu sürekli bir faaliyetler zinciri ve biten bir süreç değil. Terör örgüt mensuplarının sızma hareketleri olduğu sürece bunlara karşı mücadele sürecektir. Kilidin kapanması PKK'nın oradaki varlığının tükenmesi anlamına geliyor ancak güneye kaçanların sızma hareketlerine karşı da operasyonlar sürmektedir. Bu sadece Zap'ta kilidin kapandığı anlamındadır diğer bölgelerde teröre karşı mücadele sürüyor. En son kilit Kandil'dir. Oradaki teröristlerinde etkisiz hale getirilmesiyle operasyonlar neticeye varacaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı ( Ekran görüntüsü)Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı ( Ekran görüntüsü)
YEGANE ORDU TSK'DIR
Gökçe, "Bölge sarp kayalıklar ve derin vadilerden oluşuyor. Buralar teröristle için saklanma ve barınmaya oldukça müsait aynı zamanda mühimmat da saklıyorlar. Bunların ortaya çıkarılması ve ortadan kaldırılması belirli bir zaman almaktadır. Bunu da yapabilen yegane ordulardan bir tanesi TSK'dır. Arazi yapısı kuzey-güney yönünde derin vadiler oluştururken aynı zamanda doğu-batı istikametinde bazı geçişler de var. Hakim tepelerin elde edilmesi, mağaraların temizlenmesi ve gizli noktaları yok edilmesi hepsi birbiriyle bağlantılıdır." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı ( Ekran görüntüsü)Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler duyurdu: Zap'ta kilit kapatıldı ( Ekran görüntüsü)
BİRİNCİL HEDEF…
Gökçe sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Zap'a kilit vurmak demek Metina ile Basiyan ve Avaşin arasında hatta dağlık alanda Hakurk'a kadar olan bölgedeki bazı geçişlerin temizlenmesi ya da bunlar arasındaki irtibatın kesilmesi anlamına gelir. Suriye'ye doğru kara yolları var. Buradaki asfalt yolların da kontrol edilmesi birincil hedefler arasındadır. Dağlık kesimdeki hakim tepelerin mutlaka elde tutulması lazım. Şu anda TSK bunu yapıyor.

Zap’ta kilit kapatıldıZap’ta kilit kapatıldı "ZAP'TA KİLİT KAPATILDI"

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • O ilçede yaşayanlar dikkat! 10 saatlik kesinti olacak: İşte BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste
  • UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart
  • Hafta sonu sınav var mı? 6-7 Aralık’ta hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖF…
  • Kararan silikon nasıl temizlenir? Banyo ve mutfak silikonlarını bembeyaz yapan 3 formül
  • Pegasus’tan 9 euro’ya yurt dışı fırsatı! Biletler nasıl alınır, şartları neler?
  • Gözaltına alınan spikerler: Hande Sarıoğlu, Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet kimdir?
  • Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir, ne işe yarar?
  • 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı?
  • ÖSYM duyurdu: YDS/2 sınav sonuçları açıklandı! İşte sonuç sorgulama ekranı
  • Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! 8 ilde sarı ve turuncu kodlu uyarı
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS