Narin Güran planlı şekilde mi öldürüldü? "10 dakika içinde katlettiler" | İşte gömüldüğü yer

Diyarbakır’da cinayete kurban giden ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'a ilişkin soruşturmada çember daralıyor. Narin’in katledilmesiyle ilgili yeni iddialar da ortaya atılmaya devam ediyor. Narin'in 20 Ağustos Salı günü şahit olduğu bir olaydan dolayı ertesi gün cami çıkışı eve dönerken ahırda öldürüldüğü iddia edildi. A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır A Haber canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, "Küçük Narin'i 10 dakika içinde katlettiler" dedi. Öte yandan muhabirimiz Mehmet Geçgel, Nevzat Bahriyar’ın evinden dereye 3 dakika gibi bir sürede gitti ve Narin’in gömüldüğü yeri canlı yayında gösterdi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili kamuoyundaki infial devam ederken yeni gözaltılar ve bulgularla soruşturma da genişliyor. En son Narin'in yengesi ve kuzenleri gözaltına alınmıştı. Onların ifadeleri veya itiraflarıyla soruşturmanın yeni bir boyut kazanabileceği değerlendiriliyor.

GÖRMEMESİ GEREK BİR ŞEY Mİ GÖRDÜ?

Bu süreç devam ederken Narin'in katledilmesine dair yeni bir senaryo daha ortaya atıldı. Bu senaryoya göre Narin, aslında 'görmemesi gereken şeyi' 20 Ağustos'ta görmüştü. Bu da amca, anne ve yengenin de dahil olduğu yasak bir ilişki ağıydı. Narin her şeyden habersiz geldiği evlerinin yanındaki ahırda böyle bir ilişkiye şahit oldu.

CİNAYETLE YOK EDİLMESİ PLANLANDI

Narin'in bu duruma şahit olmasından dolayı onun bir cinayetle yok edilmesi planlandı. Cinayet günü de 21 Ağustos olarak belirlendi. Baba Arif Güran o gün düğün davetiyesi dağıtmak için Batman'a, ailenin diğer üyeleri de civardaki başka bölgelere gitmişti. Anne evdeydi. Ailenin Malatya'dan gelen oğlu Enes de evde uyuyordu. Narin ise kuzenleriyle birlikte kursa gitmişti. Giderken de saat 14.00'da büyük amcasının evine uğrayıp kuzenlerini sormuştu. Dönüşte okulun güvenlik kamerasına en son 15.15'te takıldı.

CİNAYET YERİ AHIR

Başına geleceklerden habersizce evine doğru gelen Narin, amca Salim'in merkezinde olduğu bir organizasyonla katledildi. Fail de kendisiydi. Cinayet yeri olarak ahır seçilmişti. Soğukkanlı ve sessizce gerçekleşen bu cinayetin ardından da cesedin saklanması ve delillerin yok edilmesi süreci başlatıldı. Bu süreçte tüm aile işbirliği halinde çeşitli roller üstlendi. Aramaların yanlış yönlendirilmesi, yalan ifadeler, elektrik kesintileri ve diğer müdahalelerle Narin'i arama süreci akamete uğratılmaya çalışıldı.

KAMERALARDAN ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

8 yaşındaki Narin Güran Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta 15.15'te kayboldu. İtirafçı Nevzat Nahtiyar'ın aracı 15.40'da dere kenarına geliyor. Bu zaman aralığında Narin'in 25 dakika içinde öldürülüp nehre gömüldüğü tahmin ediliyor.

Ancak 25 dakikada cinayetin işlenmesi ve nehre gömülmesi süre açısından şüpheli görünüyor. Muhabirimiz Mehmet Geçgel itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın evinden araçla Narin'in cansız bedeninin bulunduğu noktaya gitti.

Mehmet Geçgel'in canlı yayında aktardıkları:

"İtirafçı Nevzat Bahtiyar ifadesinde Narin Güran'ın cansız bedenin Salim Güran'ın evin orada teslim ettiğini söyledi. Bahtiyar, Narin'in cansız bedenin buradan çuvala koyup Eğertutmaz Deresi'ne gittiğini orayı da amca Salim Güran'ın işaret ettiğini söyledi. Bizler de şimdi Nevzat Bahtiyar'ın evinin oradan yani cansız bedeni teslim alıp gömdüğü Eğertutmaz deresine gideceğiz.

NARİN'İN GÖMÜLDÜĞÜ YER

Narin son olarak 15.15'te kameralara yansıdı. Nevzat Bahtiyar'ın arabası ise 15.40'ta derede görülüyor. Buradan 16.30'da ayrılıyor. Yani 50 dakika burada kalıyor. Narin ise 25 dakika içinde ortadan yok ediliyor. Biz Nevzat Bahtiyar'ın evinin oradan derenin olduğu yere 3 dakika gibi bir sürede geldik. Nevzat Bahtiyar, Narin'i gömdükten sonra derenin karşısında bulunan baldızının evine gittiğini söyledi. Bahtiyar2ın dere kenarındaki görüntüsü askeri üs kamerasında elde edildi. Uzman ekipler bu görüntü kaliteli hale getirip aracı tespit etti.

Narin'in cansız bedenini bulunduğu yerde keşif çalışması da yapıldı. Nevzat Bahtiytar, dereye Narin'i nasıl gömdüğünü görevlilere anlattı. Bizler şu anda Narin'in bedeninin bulunduğu yeri canlı yayında ekrana getirdik"

"10 DAKİKA İÇİNDE NARİN'İ KATLETTİLER"

A Haber İstihbarat Şefi Ramazan Almaçayır, Narin cinayetiyle ilgili A Haber canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ortaya çıkan saat detaylarını değerlendiren Almaçayır, Narin'in 10-12 dakika arasında katledildiğini belirtti.

İşte Almaçayır'ın açıklamalarından derlenenler:

"Narin'in organize bir şekilde katledilme ihtimali olabilir. Narin'in ortadan kaybolduğu 15:15'ten 15:40'a kadar 25 dakikalık bir süre geçiyor. Bu süre kısa bir süre. Konuyla ilgili 25 dakikada Narin katledilip bu organizasyon yapılıp Eğertutmaz Deresi'ne götürüle bilinir mi? Bu da çok hızlı geçen bir zaman dilimi gibi. Acaba daha öncesinde Narin bazı şeyleri "gördü" bununla ilgili olarak plan mı yapıldı?

Şimdi 15:15'te Narin görüntüden kayboluyor. Gittiği güzergahta Nevzat'ın evi solda ileride kendi evi var. Narin diyelim ki 15:18'te patika yoldan evine ulaşmış olsun. 15:18'den sonra 15:20'de böylesine vahşi cinayete kurban gittiğini hesap edelim. 15:21'deki rakam önemli. Mahkeme kayıtlarında diyor ki "Salim Güran ile Nevzat'ın telefonları bu noktadan sinyal verdi diyor" Yakın bir lokasyondaydılar. Aslında 25 dakika da değil Narin'in katledilmesi. Daha da kısa. 15.20'de Narin katledildiyse Salim ve Nevzat'ın telefonu sinyal veriyor. 15:40'ta da Nevzat kırmızı araçla derede gözüküyor.

Bu olay belli ki hızlı gelişen bir olay. Ancak o gün öldürelim ya da öldürmeyelim planı değil. Daha öncesinden belki bir konuya şahit olduysa o gün bu konu yeniden hareketlenip aniden o gün öldürülmüş olabilir mi? Yani Narin'i bugün öldürelim değil.

Narin o gün katledildiyse ne kadar hızlı bir şekilde katledildiğini anlatalım. 25 dakikadan daha az bir süre. Narin 15:20'de katledildiyse amca Salim Güran, Narin'in cansız bedenini Nevzat'a vermesi için en erken 5-6 dakika geçmesi lazım. Narin'in cansız bedeni 15:40'ta derede gözüküyorsa varsayalım 15:30'da Salim'in aracından Nevzat'ın aracına cansız bedeni vermiş olsun. Oradan da aracıyla geri geri geldiği söyleniyor. Oradan da 2 dakikada geri geri gelsin. Eğertutmaz Deresi'ne gidiş 2 dakika olduğu söyleniyor. Hadi diyelim ki 15:38 geri geri gelmesi araca avluda çuvala cansız bedeni koyması 2-3 dakikada o 15:35.

Yani Narin 25 dakikada değil 12-13 dakikada ortadan kaldırılmış. Çünkü Nevzat'ın arabası 15:40'ta dere yatağının orada gözüküyor. 15:21'de bu cinayet vakası başladıysa 15:32'de bitmiş bu iş. Çünkü Narin'in evine gitmesi 15:18, çocuğun katledilmesi hızlı bir şekilde olduysa bile 15:20.

Nevzat'ın Salim ile buluşup Narin'in cansız bedenini vermeleri 15:30 diyelim. Nevzat'ın araçla geri geri gelmesi Narin'in cansız bedenini araca koyması 2-3 dakika öyle koyalım hadi 15:35. Nevzat'ın dereye gitmesi de 15:38 olsun. Yani 10 dakika içerisinde bu çocuk katledilmiş."

AĞABEYİN SAAT ÇELİŞKİSİ

Soruşturmada Narin'in aile üyelerine "Suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek" suçlaması yöneltiliyor. Bunun gerekçelerinden biri Narin'i bulmaya çalışan ekiplere yanlış bilgi vererek süreci yönlendirmeye çalışmaları gösteriliyor. Bu kapsamda bazı sanıklar neden ve nasıl yanlış bilgi verdiklerini itiraf etmişti.

Ağabey Enes Güran da Narin aranırken jandarmaya "bilgi sahibi" sıfatıyla iki kez bilgi vermiş. 24 ve 25 Ağustos'ta jandarmayla görüşen Enes, bu iki görüşmede de "Narin'i 16.30'da aramaya başladık" demiş. Ancak savcılık ifadesinde Narin'in kaybolduğunu akşam ezanı okunurken (19.11) fark ettiklerini söyledi. Ağabeye savcılıkta bu iki çelişki de soruldu, cevap olarak "Narin'in kaybolması ve bulunamamasından duyduğum üzüntüyle vakitleri ve yaşadıklarımı tam olarak hatırlayamadığımdan o şekilde beyanda bulunmuştum" dedi.

AİLE TOPLANTISINDA 'SESSİZLİK' KARARI

Soruşturmada önceki gün gözaltına alınan İsa Kaya, Şeyma Kaya ve amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın işlemleri sürüyor.

Milliyet'te yer alan haberde ise aile meclisinde sessizlik kararı alındığı belirtildi. Soruşturma makamlarından edinilen bilgilere göre, Narin'in kayıp başvurusunun yapılıp aranmaya çıkıldığı saatlerde, aile bireylerini toplayan büyük amca, çocuklardan yetişkinlere kadar ailedeki herkesin asılsız ve yalan ihbarlarda bulunması talimatını verdi.

Arama çalışmalarını yönlendirmesi için tutuklu amca Salim ile diğer kardeşlerinin de aramalara katılmasını istedi. Narin'in 8 Eylül'de cansız bedeninin bulunması sonrası yapılan ikinci aile toplantısında ise büyük amcanın aile bireyleri ve köy sakinlerinden sessiz kalmalarını istediği öğrenildi.

KATİL NEVZAT!

İlk ifadesinde, katil ve olaya dair sorulara "Bilmiyorum, haberim yok" yanıtı vererek geçiştiren Salim Güran son ifadesinde, diğer aile bireyleri gibi katil zanlısı olarak Nevzat Bahtiyar'ı gösterdi. Soruşturma makamları, Narin'in kaybolmasından sonra 3 kez toplanan aile meclisinin aldığı son kararla Salim Güran'ın bu ifadeyi verdiği bilgisine ulaştı.

İKİ AMCA TUTUKLU

Soruşturmada Narin'in 4 amcası gözaltına alındı. İkisi tutuklandı, 2'si ise adli kontrolle serbest kaldı.

Narin'in amcaları ve soruşturma süresinde onlarla ilgili yapılan işlemler şöyle...

SALİM GÜRAN'IN AMCASI ALİ RIZA GÜRAN: Evi arandı. Soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu.

SALİM GÜRAN'IN AMCASI HÜSEYİN GÜRAN: Soruşturma kapsamında gözaltına alınmadı, ifadesine de başvurulmadı. Narin Güran'ın 14.00'da büyük amcası Hüseyin Güran'ın evine uğradı.

AMCA SALİM GÜRAN: Cinayetin baş zanlısı olarak gösteriliyor. "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

AMCA FUAT GÜRAN: Telefonla konuşuyormuş gibi yapıp arama-kurtarma çalışmalarını yürüten jandarmayı dinlemeye çalıştığı ortaya çıktı. "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklandı.

AMCA KURTULUŞ GÜRAN: Savcılık sorgusunun ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

ÖMER FARUK GÜRAN: Savcılık sorgusunun ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.