Gazze masada! D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı İstanbul'da gerçekleşecek | Detaylar A Haber'de...
7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni cehenneme çeviren katil İsrail, bölgeyi adeta abluka altına alarak genç, yaşlı, çocuk demeden masum sivili katletmeye devam ediyor. Bu katliama Türkiye'den de ilk günden beri tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin teklifi ile D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı İstanbul'da gerçekleşecek. Toplantının ana gündemi Gazze ve İsrail'i baskı altına almak için yeni adımlar atılması olacak. Toplatının ana konusunu A Haber muhabiri Murat Sekban detaylarla anlattı.
Türkiye'nin öncülük ettiği önemli uluslararası platformlardan biri olan D-8 kapsamında Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, 8 Haziran'da İstanbul'da yapılacak.

Türkiye'nin ev sahipliğinde özellikle Gazze konusunda yapılacak toplantı, D-8 ülkelerinin, Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarına karşı kolektif bir duruş sergilemeleri ve İsrail zulmüne karşı sessiz kalmamalarını göstermeleri bakımından büyük önem taşıyor.

Toplantıya, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ve Bangladeş Sosyal Refah Bakanı Dipu Moni'nin yanı sıra Mısır ve Nijerya'dan da üst düzeyde yetkililerin katılması bekleniyor.






