Cumhur İttifakı Ankara adayı Turgut Altınok A Haber'de! Ankara'daki seçim çalışmaları sürecini ve projelerini anlattı
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Mansur Yavaş'ın Ankara'da 25 milyon değerinde daire aldığını söyleyen Altınok, "Bu parayı nereden buldu?" diye sordu. Başkentte yaşanan ulaşım sorununa da değinen Altınok, "Ankara 5 yıl daha Yavaş'ı taşıyamaz." ifadesini kullandı. Altınok, Yavaş'ın şeffaf belediyecilik algısını "Yayınladığınız 4 bin yayınlamadığınız 24 bin ihale var. Ankara’da talan dönemi bitecek, soygun dönemi bitecek ve mafya dönemi bitecek." sözleri ile çürüttü.
31 Mart'ta milyonlarca seçmen, büyükşehirlerden ilçelere, beldelerden köylere kadar 81 il ve 973 ilçede gerçekleştirilecek yarışta belediye başkanlarını ve muhtarlarını belirlemek üzere sandık başına gidecek. Vatandaşlar arasında ise hangi partinin ne kadar oy alacağı büyük bir merak konusu oldu.
Ankara'da bu illerin başında yer alıyor. Ankara'nın ilçelerinde yarış ne durumda? Projelerde ki son durum ne? AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Adayı Turgut Altınok seçim çalışmalarını nasıl yürütüyor? Altınok tüm bu soruları ve daha fazlasını cevaplamak üzere A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında açıklamalarda bulundu.
İşte Altınok'un açıklamalarında satır başlıkları;
YAVAŞ 5 CM METRO YAPMADI
"Cumhurbaşkanlığı seçiminde de seçimi aldıklarını ve kazandıklarını söylüyorlardı ama Ankara'da aldıklarını oy oranı belli.Ankara'nın tekrardan beş yılı daha böyle gitmez. Trafik ve altyapı sorunu başını almış ve gitmiş durumda. Mansur Yavaş'ın yaptığı 5 cm metro yok. Ankara hizmet istiyor, Ankara bir 5 yıl daha Yavaş'la gitmeyeceğini çok iyi biliyor."

BAŞKAN OLUNCA MAL VARLIĞIM AZALDI
"Mal varlığımız belli. Aldığımız bütün gayrimenkullere bakarsanız belediye başkanı olmadan aldığımızı tarihlerden anlarsınız. Aksine belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmış durumda.Sonra Antalya'da 600 dairesi var dediler sonra 800 daire oldu. Böyle bir durum yok bunu çıktığım kanallarda da söyledim. Sayın Yavaş'ta "Antalya'da 600 dairesi varmış bunu beyan etmedi, o zaman istifa etmesi lazım" dedi. Bende 600 dairem varsa ve bunların tapularını Turgut Altınok adına çıkarmazsa namertsin dedim."
"Ankaralıya söyleyecek sözü de yaptığı icraat da yok. Ankara hizmet fakiri bir başkent oldu. Göreve geldiğinde Ankara Büyükşehir belediyesi yatırımda 30 büyükşehir belediyesi arasında ilk 10'da iken şu an 27'nci sırada."

5 YILDA MANSUR YAVAŞ'IN MAL VARLIĞI ARTTI
"Sayın Yavaş'ın göreve geldikten sonra mal varlığı arttı benim değil. Kızına 2 yıl önce Londra'dan bir daire almış. 4 milyon lira para gönderdim diyor. Belediye Başkanı seçileli 3 yıl olmuş ve aldığı maaşları hiç harcamasa yine 4 milyon lira yapmaz. Ben 20 yıl belediye başkanlığı yaptım ve 1 metrekare yer almadım. Zaten alınmaz.Çünkü düğünlere gidiyorsunuz, vatandaşın talebi oluyor bu gittiğiniz düğünlerde de takıları belediyeden takamazsınız gerçi Sayın Yavaş 69 bin liraya set almış bunlar kamuoyuna yansıdı.
MANSUR YAVAŞ BU PARAYI NEREDEN BULDU?
"Birde şu an Ankara'da oturduğu ev var. Bu oturduğu evin değeri bugün 25 milyon lira ve bunu da belediye başkanı olduktan sonra almış. Belediye Başkanı maaşıyla Sayın Yavaş bu parayı nereden buldu?"






