A Haber ABD silahlarını görüntülemişti! İŞTE BATI’NIN PKK’YA VERDİĞİ SİLAHLAR
Yeni yılın ilk günlerinde Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyonunda terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulmuştu. Komandolar mağara ve sığınaklarda yaptığı aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve askeri teçhizat ele geçirmişti. A Haber muhabiri Barış Türel ve kameraman Mehmet Ali Bağ, son dönemde tek seferde ele geçirilen en yüksek silah ve mühimmatları ekrana taşıdı. Gazeteci Güngör Yavuzarslan da A Haber canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Bixi, Kalaşnikof, M16, Gece görüşlü dürbün, dalgıç takımı... Irak'ın kuzeyindeki pençe kilit bölgesinde görev yapan komandolar PKK'ya ağır darbe vurdu. Tespit edilen; mağara ve sığınaklarda yüzlerce silah ile binlerce mühimmat ele geçirildi. A Haber ekibi de Hakkari Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'nda sergilenen cephaneliği ekranlara taşıdı.

Sadece silahlar değil, onlara ait mühimmat ve haberleşme araçları da ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında dalgıç takımından elektrik akım düzenleyiciye kadar her şey vardı. Gazeteci Güngör Yavuzarslan da A Haber canlı yayınında bu gelişmeye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Barış Türel'in anlattıkları:
Kahraman komandolarımız girilmez denilen yerlere ve mağaralara tek tek girerek imha ediyor. Son olarak Pençe-Kilit bölgesinde yapılan operasyonda mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Bizler şu anda Çukurca 2. Hudut Komutanlığı'nda ele geçirilen silahlar, mühimmatlar ve yaşam malzemeleri burada gösteriliyor.




















