A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
18 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Yılbaşında neden kokina çiçeği alınır, ne anlama geliyor? Kokina çiçeği bakımı nasıl yapılır? 6 adet F-35 uçağı için kritik eşik! Başkan Erdoğan’ın diplomasisi sürece hız verdi MEB AGS 10 bin öğretmen ataması: Branş ve kontenjanlar ne zaman açıklanacak? Tayvan üzerinden Çin’e mesaj: ABD tarihinin en büyük silah paketini onayladı Emekliye yeni maaş hesabı! Ne zaman emekli olmak avantajlı? Kışın en sert dönemi zemheri geliyor! Meteoroloji kritik tarihi verdi: Buz, kırağı Mehmet Akif Ersoy’un kirli çarkı! Önce parti ardından TV Gemini 3 Flash nedir, ne işe yarar? Google’dan yeni model
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin'de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin'de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Giriş: 01.08.2023 16:34 Güncelleme: 02.08.2023 01:22
Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Gözler Başkan Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in bugün yapacağı telefon görüşmesine çevrildi. Dünyanın yakından takip edeceği görüşmede masada Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden yürürlüğe girmesi ve Ukrayna ile devam eden savaş konuları olacak. A Haber canlı yayınına katılan Doç. Dr. Furkan Kaya, Erdoğan ile Putin'in yapacağı görüşmeyi değerlendirdi.

Başkan Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yapacak. O görüşmede hem tahıl koridorunun yeniden canlandırılması hem de Ukrayna-Rusya savaşı gündemde olacak. Bu ay iki liderin yüz yüze görüşme yapması da bekleniyor.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bugün bir telefon görüşmesi yapacak. Gözlerin çevrildiği o görüşmede öne çıkacak başlıklar arasında ise tahıl koridoru, Ukrayna-Rusya savaşında son durum ve gaz merkezi projesi olacak.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Bugün planlanan telefon görüşmesindeki en sıcak başlık tahıl koridoru olacak. Rusya, 17 Temmuz'da süresi dolan anlaşmanın uzatılmayacağını duyurmuştu.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

1 yıl içinde 33 milyon tondan fazla tahıl taşınan tahıl koridoru gıda fiyatları açısından önem taşıyor. Dünya tahıl ve gıda fiyatlarını doğrudan etkileyen bu gelişmenin ardından gözler diplomatik temasları öne çıkaran Türkiye'ye çevrildi. Başkan Erdoğan'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky ile görüşmesi sonrasında şimdi Putin'le teması kritik önemde. Mekanizmanın işler kılınması için Rusya kendi tahıl ve gübresinin sevkiyatıyla ilgili talepleri konusundaki çekincelerin ortadan kaldırılmasını istiyor. Bu kapsamda Erdoğan-Putin görüşmesinde tahıl koridorunun geleceğine ilişkin neler yapılabilir bu ele alınacak.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Liderlerin gündeminde enerji başlığı da olacak. Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması hususunda Erdoğan ve Putin, ilkesel bir mutabakata varmıştı. Putin'den gelen son açıklamada fiziki depolama yerine Türkiye'de elektronik satış platformu kurulması alternatifi öne çıktı. Türkakım-2 hattının ekstra kapasitesinin Türkiye merkezli Dijital Gaz Ticaret Platformu üzerinden açık artırma yöntemi kullanılarak satılması seçeneği masada olacak.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Ve 1.5 yılı geride bırakan Ukrayna-Rusya savaşı. Taraflarla doğrudan görüşebilen tek ülke olan Türkiye, savaşın başından bu yana ateşkes ve kalıcı barış için uğraş veriyor. Bu bağlamda iki ülke arasında kalıcı barışın temini için atılabilecek adımlar da Erdoğan-Putin ikilisinin gündeminde olacak.

Telefon görüşmesinin dışında Erdoğan ile Putin'in yüz yüze görüşmesi de planlanıyor. Ancak gerçekleşeceği yer henüz netleşmedi.

A Haber canlı yayınına katılan Doç. Dr. Furkan Kaya, Erdoğan ile Putin'in yapacağı görüşmeyi değerlendirdi.

Doç. Dr. Furkan Kaya'nın öne çıkan sözleri:
Ukrayna savaşı başladığından beri bütün dünyanın gözü kulağı Türkiye'de oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakından takip ettiler. NATO üyesi olarak önemli bir jeopolitik güç merkezi olarak Türkiye'yi ve liderler diplomasisini yakından izlediler. Rusya-Ukrayna savaşının küresel bir savaş dönüşmesinin en büyük engelleyici Türkiye oldu. Süreç bir dünya savaşına doğru koşar adım giderken; Moskova'nın drone ile vurulması ve Zelenski'nin 'savaş Moskova'ya taşınıyor' demesi basit işler değil. Rusya'nın buna karşılık nereleri hedef alacağını bilemiyoruz.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Kerç köprüsünün vurulmasının ardından Rusya'nın önceden sinyallerini verdiği tahıl anlaşmasından çekilmesi gözleri yeniden Türkiye'ye çevirdi. Bilindiği tahıl anlaşması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sayesinde gerçekleşti. Artık bunu bütün dünya biliyor. Rusya'nın bu anlaşmadan çekilmesiyle dünyamız hem bir gıda krizine hem insanlık krizine ve tabi dünya savaşına doğru ilerliyor. Burada tek bu işi durduracak olan tek pansuman tedbirleri alacak olan yine Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun bir tahıl koridorun olmadığını bir insanlık koridoru olduğunu söyledi ve Putin'in sağ duyulu davranacağının mesajını verdi. Putin bilindiği çok iyi bir satranç oyuncusu aslında soğukkanlı bir lider ve özellikle tahıl meselesi üzerinden kendi halkı ve dünya nezdinde prestij kaybının gerçekleşmesini istemez. Rusya'daki Afrika zirvesinde özellikle 20 milyar dolardan fazla borcu olan Afrika ülkelerinin borcunu sileceğini ve tahılı bedelsiz şekilde vereceğini söyledi.

Bu aslında bir ön almadır. Burada anlaşmadan çekildiğini ama Afrika ülkelerini düşündüğünün mesajı verdi. Yardımın süreceğini ve burada sorumlunun Avrupa ve NATO olduğunu söyleyip Afrika'yı savaş yüzünden aç bırakacağının mesajını verdi.

Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?Dünya merakla bu görüşmeyi bekliyor! Tüm gözler Başkan Erdoğan ile Putin’de! Tahıl Koridoru yeniden açılacak mı?
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
2026 asgari ücret o aralıkta olacak! İşte kulislerdeki rakamlar
Eksik Cimbom kupada zafer peşinde! Galatasaray-Başakşehir muhtemel 11’leri
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • MEB AGS 10 bin öğretmen ataması: Branş ve kontenjanlar ne zaman açıklanacak?
  • Kışın en sert dönemi zemheri geliyor! Meteoroloji kritik tarihi verdi: Buz, kırağı
  • Gemini 3 Flash nedir, ne işe yarar? Google’dan yeni model
  • Yıllarca boşuna uğraşmışız! Uzun yaşamın sırrı bambaşkaymış: Ne diyet ne spor…
  • Selena’nın Nazlı’sıydı! Dilara Kurtulmuş’tan mutluluk pozu geldi: Evlilik yolunda ilk adım
  • Kuruluş Orhan’ın Boran’ı Yiğit Uçan kimdir, kaç yaşında? Hangi projelerde yer aldı?
  • İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste
  • Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları
  • SGK 1000 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Başvuru şartları neler?
  • Sahte Kabadayı filmi ne zaman, nerede çekildi? Sahte Kabadayı konusu ve oyuncuları
  • EuroLeague takvimi | Zalgiris-Anadolu Efes basketbol maçı ne zaman, hangi kanalda?
  • Zeka testi: Kış manzarasında saklı tüm ren geyiklerini 9 saniyede bulabilir misin?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS