Kentsel dönüşüm devrimi! Depremzedelere konut müjdesi: 8 ayda tamamlayacağız
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Çifte depremin neden olduğu yıkım, kentsel dönüşümün Türkiye için zorunluluk olduğunu gözler önüne serdi. Kentsel dönüşüme takoz olan muhalefete karşın hükümet; yeniden aynı acıların yaşanmaması için çalışmalarını hızlandırdı. Afet bölgesinde kentsel dönüşüme ilişkin gözlemlerini köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, "Cumhurbaşkanımız bir yıl süre verdi. Tecrübelerimizden biliyoruz, 8 ayda tamamlayacağız." sözlerine dikkat çekti.
'Asrın Felaketi'nin ardından ketnsel dönüşüme yönelik engelleyici adımların nasıl bir faciaya neden olduğu ortaya çıktı. Yeni bir felaketi önleyebilmek adına tüm durdurma ve engelleme çalışmalarına karşın hükümet güçlü adımlar atıyor.

8 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ
Afet bölgesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Sabah gazetesi Mahmut Övür, kentsel dönüşüme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Övür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, depremzedeler için hazırlanan yeni konutların yapımıyla ilgili olarak daha erken hedefe varılacağına ilişkin sözlerini de köşesinde paylaştı.

İşte Övür'ün yazısından önemli bölümler:
Başkan Erdoğan'ın katılımıyla binlerce konutun temeli atıldı.
Bakan Kurum, binaların bitişiyle ilgili iddialı bir tarih verdi:
"Cumhurbaşkanımız bir yıl süre verdi. Tecrübelerimizden biliyoruz, 8 ayda tamamlayacağız."
Bakan Kurum'la kısa sohbetimizde hem kentsel dönüşümü hem de felaketlere devlet, yerel yönetimler ve toplum olarak nasıl bakılması gerektiğini konuştuk.



