Kremlin'den Türkiye açıklaması: Türkiye anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür
Son dakika haberine göre Rusya’nın tek taraflı olarak askıya aldığı tahıl koridoru Türkiye’nin yeniden devreye girmesi ile birlikte yeniden çalışmaya başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen gelişme sonrası Kremlin'den Türkiye açıklaması geldi.
Ukrayna'da üretilen tahılın dünyaya ulaştırılması için açılan tahıl koridorundaki sorunlar çözüldü. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında tahıl koridorunun eskiden olduğu gibi yeniden açıldığını bildirdi.

KREMLİN'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI GELDİ
Kremin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin tahıl anlaşmasının yeniden başlamasındaki varlığının anlaşmalara olan güvenin ana faktörü olduğunu belirterek, "Ankara ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk diplomatları ile ordu mensupları tarafından yürütülen çalışmalar büyük övgüye layıktır." dedi.

Peskov, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatına yönelik anlaşmaya dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.









