Bartın'daki maden kazası hayattan kopardı! İşe başladığında sevinç gözyaşları dökmüş!
Bartın Amasra'daki maden kazasında hayatını kaybeden 41 işçiden geriye yürek burkan hikayeleri kaldı. O hikayelerden biri de Suat Demirkıran'a ait. Demirkıran'ın maden ocağında işe girdiğinde sevinç gözyaşları döktüğünü belirten Kibariye Keskin, "Kardeşim sabah çok erken kalkmıştı.Son dakika vardiyasının değiştiğini öğrendi. Akşama kadar bekledi, sonra da gece vardiyası için maden ocağına gitti. Bir daha da dönemedi..." dedi.
Bartın Amasra'daki maden ocağında yaşanan facia Türkiye ve Dünyada yankılandı. Patlama nedeniyle şehit olan 41 işçinin aileleri yasa boğuldu.
Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden geriye yürek burkan hikayeleri kaldı. O hikayelerden biri de Suat Demirkıran'a ait.
31 yaşındaki maden işçisi, 2011'de askerlik görevini bitirdikten sonra inşaatta işe başladı. 8 yıl inşaatlarda çalıştıktan sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu'na başvurdu. Başvurular arasında seçilen Demirkıran, kazmacı olarak maden ocağında işe başladı.
GECE VARDİYASI HAYATTAN KOPARDI
Her zamanki gibi gündüz vardiyasında çalışmak için 10 Ekim günü sabahın ilk ışıklarında uyanan Suat Demirkıran, cep telefonuna gelen mesajla gündüz vardiyasından gece vardiyasına kaydırıldığını öğrendi. Hafta boyunca gece mesaisinde çalıştı. Demirkıran, haftanın son gününü de gece vardiyasında çalışarak geçirdikten sonra normal düzenine dönecekti, olmadı. Maden ocağında patlama onu hayattan kopardı.
"VARDİYASI SON ANDA DEĞİŞTİ"
Şehit Demirkıran'ın ablası Kibariye Keskin, kardeşini ölüme götüren gece vardiyasında çalışacağının haberini son dakika aldığını anlattı. SABAH'a konuşan Keskin "Kardeşim sabah çok erken kalkmıştı. Sabah 8'de mesaisi başlayacaktı, hazırlanmıştı. Son dakika vardiyasının değiştiğini öğrendi. Akşama kadar bekledi, sonra da gece vardiyası için maden ocağına gitti. Bir daha da dönemedi..." ifadelerini kullandı.
"ÇARESİZCE BAKAKALDIK"
Maden ocağındaki patlama haberini alan eniştesi Erdal Keskin "İtfaiye eri ile aynı yerde yaşıyorduk. Ona patlama ihbarı gelince bana da haber verdi. Hemen maden ocağına gittik. İtfaiye erleri kurtarma operasyonu için çalışmaya başladı ancak göçükten gelen yoğun gaz nedeniyle aşağı inemeden geri döndüler. Çaresizce bakakaldık öylece" ifadelerini kullandı.
" YARA ALMADAN ŞEHİT OLDU"
Şehidin tahliyesine tanık olan enişte Keskin "Kurtarma çalışmaları sonuç vermeye başlayınca Suat'ımızın da cenazesi geldi. Vücudunda yara yoktu. Burnunun üzerinde hafif bir iz vardı onun dışında vücudunda tek bir çizik dahi yoktu. Patlamadan hiç yara almamış. Göçük nedeniyle tahliye yolu tıkanınca yaklaşık 2 saat boyunca zehirli gaza maruz kalmış. Sırtındaki oksijen tüpü 40 dakikalıktı. 40 dakikadan sonra oksijeni tükenince şehit olmuş. Oksijeni dayansaydı yaşayacaktı" dedi.
KARDEŞİM BABAM KADAR ŞANSLI OLAMADI
Abla Kibariye Keskin "Babamız da bu maden ocağında çalışmıştı. Babamız da yer altında geçirdiği bir kaza sonucunda ayağını kırmıştı. Kardeşim, babam kadar şanslı olamadı. Ellerimizin arasından kayıp gitti" ifadelerini kullandı.
KURA ÇIKTIĞINDA SEVİNÇTEN AĞLAMIŞTI
Kardeşinin TTK'ya başvurduktan sonra kura sonuçlarında işe alındığını belirten Kibariye Keskin "Kurayı kazandığında sevinçten ağlamıştı. Çok istiyordu orada çalışmayı. O maden ocağına girerken sevinç gözyaşları döktü, biz onu maden ocağından çıkarırken acı gözyaşları döktük" diye konuştu.
Şehit Suat Demirkıran'ın Doğaşı Köyü'ndeki aile evine dev Türk Bayrağı asıldı. Ablası Kibariye Keskin ve eniştesi Erdal Keskin, taziyeleri dev Türk Bayrağı altında kabul ediyor.