Bartın'daki maden faciasında yaralılar ambulans uçakla böyle tahliye edildi! A Haber görüntüledi
Bartın’daki maden faciası sonrası devlet yaraları sarmak için seferber oldu. 25 madencinin vefat ettiği acı olay ardından Sağlık Bakanlığı ambulans uçakları hemen devreye soktu. Maden ocağında meydana gelen patlamada ağır yaralanan 6 işçi, ambulans uçaklarla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sevk görüntülerini ilk kez A Haber servis etti. Diğer yandan A Haber canlı yayınında konuşan Arama-Kurtarma Uzmanı Umur Zamanoğlu, “Dünya arama kurtarma standartlarında bir harekat yönetimi söz konusu” ifadelerine yer verdi. İşte o anlar...
A Haber ambulans uçakların yaralanan madencileri tahliye görüntülerini ekranlarına taşıdı.
Maden ocağında meydana gelen patlamada ağır yaralanan 6 işçi, ambulans uçaklarla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırılıyor.
BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMALAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 25 madencinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 11 madencinin ise tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.
Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Bartın'daki can kayıplarımızın sayısı maalesef 25'e ulaştı. Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1'i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi."
6 YARALI İSTANBUL'DA
Koca, "Bartın'dan 40 dakika önce havalanan uçak ambulanslarımız İstanbul'da. 1 yaralı Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezimizde, 5 yaralı ise Yanık Merkezimizde tedavi altına alınmak üzere birazdan İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde olacak." dedi.
BAKAN KOCA: YÜREĞİNİZ BARTIN'DA
Bakan Koca, "4 Sahra Acil Müdahale Merkezi, 51 AMBULANS, 168 Ambulans personeli, 15 UMKE Timi, 67 UMKE personeli, göçük alanında dönüşümlü çalışan 22 görevli, bunlara ilave 44 çalışma arkadaşı… Ve sizin yüreğiniz Bartın'da." ifadelerine yer verdi.
"TÜRKİYE ÇOK YOL KATETTİ"
A Haber'e konuşan Arama Kurtarma Uzmanı Umur Zamanoğlu, "Soma faciasından sonra Türkiye çok yol katetti. Türkiye hafızası çok kuvvetli bir ülke oldu. Türkiye daha önce böyle değildi. Aramada ilk 72 saatte sevk ve idarenin işletilmesi budur. Üzücü haberler yanında güzel haberler de almak bizleri motive ediyor." şeklinde konuştu.
Arama-Kurtarma Uzmanı Umur Zamanoğlu, "Dünya arama kurtarma standartlarında bir harekat yönetimi söz konusu" ifadelerine yer verdi.
"SEVK AMACIYLA AMBULANS UÇAKLARIMIZ HAZIR"
Başkan Erdoğan ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bölgedeki tüm sağlık ekiplerimiz, hastanelerimiz yaralı kardeşlerimiz için seferber edilmiştir. Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bölgede bir acil müdahale ünitesi kurmuştur. İhtiyaç halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans uçaklarımız hazırdır." demişti.
MADEN OCAĞINDA EKİPLERİN YOĞUN MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde meydana gelen patlamanın ardından, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için bölgeye gelen ekipler, yoğun mücadele veriyor.
TTK'nin Zonguldak'ta konuşlu tahliye ekibi, 8 takım olarak maden ocağında arama kurtarma çalışması yürütüyor.
Sağlık ekipleri de 2 ambulans uçak, 5 UMKE aracı, 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ve 149 sağlık personeliyle çalışmalara katılıyor.
Tahliye ve arama kurtarma ekiplerince ocaktan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırılıyor. Olay yerinde kurulan Acil Müdahale Merkezi'nde de yaralılara müdahale ediliyor.
AFAD da yaklaşık 100 personel, 26 araç ve 3 koordinasyon tırıyla arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.
Türk Kızılayda görevli 60 personel ve 40 gönüllü de arama kurtarma çalışmalarına katılanlar ile madenci yakınlarına gıda desteğinde bulunuyor.
Çalışmalara, çeşitli sivil toplum kuruluşları mensupları da destek veriyor.
Polis ve jandarma ekipleri de ekiplerin rahat çalışabilmesi için bölgede görevlerini sürdürüyor.