Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a sert tepki: Boş bir hayal
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; Yunanistan Savunma Bakanı’nın Fransa ile yaptıkları Savunma Anlaşması’nın deniz yetki alanı ve hava sahasını da kapsadığına ilişkin sözlerine tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; 'Yunanistan’ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır. ' denildi.
Yunanistan Savunma Bakanı'nın Fransa ile yaptıkları Savunma Anlaşması'nın deniz yetki alanı ve hava sahasını da kapsadığına ilişkin sözlerine Türkiye'den tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;
BOŞ BİR HAYAL
Yunanistan'ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır. Yunanistan'ın uluslararası toplum tarafından da sorgulanan bu iddialarını, NATO İttifakına zarar verecek şekilde, Türkiye karşıtı ikili askeri ittifaklar kurmak suretiyle bize kabul ettirebileceğini düşünmesi boş bir hayaldir. Bu tür beyhude çabalar, Ege ve Akdeniz'de hem kendi haklarımızı hem de KKTC'nin haklarını korumak konusundaki kararlılığımızı daha da arttıracaktır.

İSTİKRARI TEHDİT EDEN BİR POLİTİKA
Yunanistan'ın işbirliği yerine silahlanma, Türkiye'yi izole etme ve yabancılaştırma politikası, esasen kendisine ve üyesi olduğu AB'ye zarar verecek, bölgesel barış ve istikrarı tehdit eden sorunlu bir politikadır.



