FETÖ mensupları Muhsin Yazıcıoğlu cinayetini kullanarak generalleri dinlemişler
Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümündeki FETÖ suikastına ilişkin soruşturmada örgütün suikastı aydınlatmayıp bir yarbay adına düzenlenen sahte ihbar mektubuyla FETÖ üyesi olmayan üst düzey generallerinde aralarında bulunduğu 114 kişiyi 2 yıl boyunca dinlendiği ortaya çıktı.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüne ilişkin Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2 yıldır yürüttüğü soruşturmada FETÖ'nün Yazıcıoğlu suikastını örtüp, olayla Ergenekon dosyası arasında bağlantı kurmaya çalışarak kurmaca ifadelerle kumpas soruşturması yürüttüğü belirlenmişti.

Aralarında MİT Tırları Savcısı Özcan Şişman'ın da bulunduğu özel yetkili örgüt üyesi savcıların ihbar mektupları ve gizli tanıklarla Ergenekon terör örgütüne Yazıcıoğlu'nun ölümünü suikast olarak eklemeye çalıştıkları belirlendi. FETÖ üyesi savcılar, kurmaca gizli tanık ifadeleriyle 114 kişinin telefonunu usülsüz olarak dinlemeye aldığı belirlendi.

Malatya Terörle Mücadele Şubesinde kim tarafından oluşturulduğu anlaşılamayan 2011/79 Muhsin Yazıcıoğlu ve şüpheli telefon dinleme listesinde ise dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın isminin yazıldığı, ikamet adres bilgisi ve başkası adına kayıtlı olup kendisinin kullandığı bir telefon numarasının tespit edilerek listeye dahil edildiği ortaya çıktı.






