ÖSYM son dakika: DGS başvuru nasıl yapılır? DGS sınav ücreti ne kadar? 2020 DGS sınav tarihi ne zaman?
Son dakika... DGS başvuru nasıl yapılır? ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre, 2020 DGS başvuruları bugün başlıyor. Önlisans programlarından lisans programlarına geçiş yapabilmek için sınava hazırlanan öğrenciler, başvuru detaylarını araştırıyor. DGS kılavuzuna göre yapılacak başvuruların detaylarına ahaber.com.tr'den ulaşabilirsiniz. Peki, 2020 DGS başvvuru kılavuzu yayımlandı mı? DGS başvuru nasıl yapılır? DGS sınav ücreti ne kadar? 2020 DGS sınav tarihi ne zaman? İşte merak edilenler...
Son dakika haberi... DGS başvuru nasıl yapılır? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) başvuruları başlıyor. Önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için gerçekleştirilen DGS için hazırlıklar sürüyor. ÖSYM'nin takvimine göre, 2020 DGS başvuruları bugün başlıyor. Peki, 2020 DGS başvuru kılavuzu yayımlandı mı? DGS başvuru nasıl yapılır? DGS sınav ücreti ne kadar? 2020 DGS sınav tarihi ne zaman? İşte cevaplar...
DGS BAŞVURU KILAVUZU 2020
DGS başvuru kılavuzu yayımlandı. Aşağıdaki linke tıklayarak başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.
2020 DGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
2020 DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre, 2020 DGS başvuruları 9-17 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirecekler.
DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA
2020 DGS SINAV NE ZAMAN?
ÖSYM'nin sınav takvimine göre, 2020 DGS 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.
DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
2020 DGS sınav ücreti 130,00 TL olarak belirlendi. Geç başvuru ücreti ise 195 TL olacak.
DGS ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?
DGS başvuru ücretleri şu bankalara yatırılacak:
Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC' den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet ban kacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecek.
Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekiyor.
DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.
DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.