Gözler Polis Akademisi’nde! Bekçilik sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı? Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
Bekçilik sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı? Bekçilik mülakat sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce kişinin girdiği mülakat sonuçlarına göre adayların kazandığı puan belli olacak. Peki, bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyurular yakından takip ediliyor. Sözlü mülakatlar 12 Ekim tarihinde tamamlanmıştı. Sözlü mülakatlar başarı sıralamasında büyük önem taşıyor. Mülakatlar başarı puanının yüzde 50’sini etkileyecek. İşte, binlerce kişinin merak ettiği bekçilik mülakat sonuçlarında son durum!
2019 Bekçilik mülakat sonuçları için heyecan dorukta. Binlerce bekçi adayı sözlü mülakat sonuçları için araştırma yapıyor. Bekçilik sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı sorusuna arama motorlarında yoğun şekilde yanıt aranıyor. Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı gündemdeki yerini koruyor. Toplam puanın yüzde 50'sini etkileyecek bekçilik sözlü mülakatları sonucunda adaylar kaç puan aldığını hesaplayabilecek. Sınava giren adaylarda gözler Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi (PA) duyurularına çevrildi. İşte, bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna dair merak edilenler…
Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...
BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Kasım sonuna kadar açıklanması beklenen bekçilik mülakat sonuçları için henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi pa.edu.tr adresinden öğrenilebilecek mülakat sonuçlarının bu hafta sonu açıklanmazsa Aralık ayının başında açıklanması bekleniyor.
PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?
Bekçi adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25'i ve sözlü sınav puanının % 50'sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
1. Yapılan sınavda başarılı olup, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanların; ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Kurulu Raporları aldırılmak üzere hastaneye sevkleri yapılacaktır.
2. Sağlık şartları bakımından Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Ataması yapılanlardan, feragat edenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi (ilan tarihinden itibaren 15 iş günü) içerisinde görevine başlamayanların atamaları ise iptal edilecektir.
3. Ataması yapılan aday memurlar arasından feragat edenler ile kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine, her il ve ilçe kontenjanı için ayrı ayrı düzenlenen yedek listesinin başından başlanarak sırası ile yedek aday çağrılacaktır.
BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?
2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.
BEKÇİLERİN GÖREVLERİ NELERDİR?
Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu çerçevesinde bekçilerin görev ve yetkileri şunlardır;
Can, mal ve ırza yönelik tehdit ve saldırıları önlemek ve saldırganları yakalamak,
Suç mahallinde suç işlenirken veya işlendikten sonra sanıkları yakalamak,
Kamu düzenini ve güvenini bozan gösteri, yürüyüş ve karışıklık durumunda kolluk güçleri gelinceye kadar önleyici tedbirler almak,
Adli vakalarda delillerin kaybolmasını önlemek için gerekli tedbirleri almak ve gerektiğinde bu konuda halktan yardım almak,
Uyuşturucu madde yapılan, kullanılan ve satılan yerleri, kumar oynanan yerleri, halkı rahatsız edecek derecede gürültü yapan açık ve kapalı yerleri polis veya jandarma teşkilatına bildirmek,
Halkın huzurunu bozanları, gizli fuhuş yapanları ve rezalet çıkaranları polis veya jandarma teşkilatına bildirmek ve bu durumlarda önlenmesi gerekenleri önlemek,
Sokak, geçit ve meydanları tıkayan ve trafiğe engel olan araçları veya diğer engelleri ilgili teşkilata bildirmek,
Yangın, deprem ve su baskını gibi afet ve tehlikeleri itfaiyeye bildirmek,
Yangın ve su baskını gibi afetlerde mahalle sakinlerini bilgilendirmek ve görevliler gelinceye kadar önleyici tedbirler almak,
Sorumluluk bölgelerindeki dükkan, mağaza, ev ve motorlu araç gibi malların korunması için sahiplerinin eksik bıraktığı tedbirleri tamamlattırmak,
Şüpheli şahısları veya hadiseleri kolluk kuruluşlarına bildirmek,
Görev saatlerinde mıntıkasını ara vermeden dolaşmak,
Görev alanında hastalanan, kaza geçiren, düşen veya yardıma muhtaç olanlara yardım etmek,
Kimsesizleri, engellileri, acizleri ve çocukları bizzat yerlerine veya kolluk teşkilatlarına götürmek,
Semt, yer, yol, sokak veya şahıs soranlara gerekli bilgileri vermek,
Doğum, ölüm, hastalık, kaza, yangın veya afet gibi durumlarda yardıma muhtaç olanlara gücü dahilinde yardım etmek,
Kuduz hayvanlar gördüğünde belediyeyi haberdar etmek veya itlaf etmek,
Bulaşıcı ve salgın insan ve hayvan hastalıklarını kolluk kuruluşuna bildirmek,
Elektrik, su, doğalgaz ve kanalizasyon arızalarını; sokaklara süprüntü atan veya pis su dökenleri, inşaat ve tamirat yapanları kolluk teşkilatlarına bildirmek.