Adnan Oktar'ın eski sorgu görüntülerinde siyasetçilere montaj tuzağını itiraf ettiği ortaya çıktı
Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınan örgüt elebaşı Adnan Oktar, örgütün kasası olduğu iddia edilen Alev Babuna ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık B.B'nin, söz konusu dönemde emniyetteki sorgu görüntüleri, dava dosyasına delil olarak sunuldu. İfadelerinde bazı siyasetçilere yönelik montaj yapıldığını kabul eden Oktar, bunların nefsi müdafaa kapsamında yapıldığını iddia etti.
- Gündem
- Giriş Tarihi: 15.11.2019 | 14:09
- Güncelleme Tarihi: 15.11.2019 | 16:48
Sanık Adnan Oktar'dan sonra savunma yapan bazı sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, 1999 yılında yapılan operasyonda işkenceye uğradıklarını iddia etti.
"İŞKENCE İLE SÖYLEDİK" DEDİLER AMA GÖRÜNTÜLER YAYINLANINCA...
Davanın 31 Ekim'deki duruşmasında savunma yapan ve iddianamede örgütün kasası olduğu iddia edilen tutuklu sanık Alev Babuna, "Bu çamuru bana 1999 yılındaki operasyonda bu davanın müştekisi Adil Serdar Saçan attı. O operasyonda en çok işkence gören benim. O zamanlar konu ölüm tehdidine kadar gidiyordu, o yüzden benim için hazırladıkları ifadeleri kabul ettim, her şeyi imzaladım." ifadelerini kullandı.
Alev Babuna'nın "İşkence gördük" yönündeki savunması üzerine bir müşteki avukatı, sanık Adnan Oktar, Alev Babuna ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık B.B'nin, örgüte yönelik 1999 yılında yapılan operasyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki sorgu odasında alınan ifadelerinin kamera görüntülerini mahkeme heyetine sundu.
GAYET RAHAT BİR ŞEKİLDE İFADE VERİYORLAR
Müşteki avukatı, bu görüntülere göre sanık Babuna'nın, 1999'da emniyette işkence görmeden rahat bir şekilde ifade verdiğinin gözlenebileceğini söyledi.
Avukatın iddiasına yanıt veren sanık Alev Babuna, "Emniyette ifade odasının kapısının önünde dayak yedim, içeri girince 'Rol yapacaksın, ifadeni vereceksin.' diye şartlandırıldım. Bu nedenle ifade görüntülerinden bir şey çıkmayacaktır." dedi.
ALEV BABUNA, PARA GİRİŞ ÇIKIŞLARIYLA İLGİLENDİĞİNİ ANLATTI
Dava dosyasına giren söz konusu sorgu görüntülerinde, o dönem henüz Oktar Babuna ile evlenmemiş olan 28 yaşındaki Alev Ulaşoğlu, sorgu odasında polisin sorularına yanıt vererek, Adnan Oktar ile tanışmasını anlattı.
Görüntülerde, "Bacılar" grubunda 3'ü "imam bacı" olan 50'ye yakın kişi bulunduğunu, kendisinin mali işlerden sorumlu "imam bacı" olduğunu, bütün paraların giriş ve çıkışlarıyla ilgilendiğini anlatan Babuna, çalışan arkadaşlarının kendilerince uygun gördükleri paraları verdiklerini söyledi.
KASAYI 2 KİŞİNİN NEZARETİNDE AÇIYORDUM
Sorgunun devamında İstanbul'un çeşitli semtlerinde evler tuttuklarını, bu evlerde 8-9 kişi bir arada kaldıklarını, A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarının toplanan paralarla giderildiğini anlatan Babuna, para kasasını ise 2 kişinin nezaretinde açtığını ifade etti.
Babuna, namazı iki vakit kıldıklarını, Kur'an'ı okuduğunda sabah ve akşam namazlarını gördüğünü, bunun böyle olduğuna inandığını, Allah'a daha yakın olmak istediğinde ise 3-4 vakit kıldığını kaydetti. Alev Babuna'nın ifadesinin diğer bölümlerinde ise Adnan Oktar veya arkadaşlarına karşı kötü bir söz söylemediği anlaşılıyor.
"KARDEŞLER", "BACILAR" HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Görüntülerdeki bir diğer isim devam eden davada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tutuksuz yargılanan sanık B.B, 1999 yılındaki emniyet sorgusunda, lise son sınıfta okurken bir arkadaşı vasıtasıyla Adnan Oktar'la tanıştığını anlattı.
"KARDEŞLER" GRUBUNDAKİLERLE BİRLİKTE OLDUM
Kayıtarda, B.B'nin "kardeşler" olarak adlandırılan örgüt içindeki bazı erkeklerle birliktelik yaşadığını ifade ederek, "Ben bacılar gibi bir kız değildim. Bacılar farklıydı. 97 sonrası tanıştım bacılarla. Benim gibi değillerdi, o zaman benim ahlakım çok farklıydı. Ahlaklı, iffetlilerdi. Kardeşlerle aralarında hiçbir şey yoktu. Biz kardeşlerin kız arkadaşı olmuş oluyoruz." dediği görüldü.
OKTAR SİYASETÇİLERE MONTAJ YAPILMASINDAN PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Söz konusu sorgu görüntülerinde neşeli olduğu gözlenen ve ifadesini alan polis memurlarına da bunu önerdiği duyulan örgüt elebaşı Adnan Oktar, örgütün kadın ve erkek yapılanmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Oktar, örgüt üyelerinin bazı siyasi isimler, gazeteciler ve ünlü kişilere karşı şantaj ve montaj çalışmaları yaptığını ancak bunların bir kısmından haberinin olduğunu belirterek, bu faaliyetleri de kendilerine saldırıp hakaret edenlere karşı nefsi müdafaa olarak gördüğünü ancak siyasilere karşı yapılanların yersiz olduğunu düşündüğünü söyledi.
MESUT YILMAZ'A FOTOMONTAJ YAPTIK
Siyasilere yapılan montaj faaliyetlerinden pişman olduğunu aktaran Oktar, polisin sorusu üzerine eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'a yönelik bir fotomontaj yaptıklarını kabul ederek, "O mesela son derece münasebetsizdi. Masonluk. Aslında o bir hakaret değil. Onda bir şey görmüyorum, gülüp geçilecek bir şey. Seçimin 2 gün öncesi yapıldı, etkili oldu. Oyunu azaltmak için. Bu, oyunu yüzde 1-2 oyunu azaltmış olabilir." ifadesini kullandı.
Örgütün mali durumuyla ilgili soru karşısında Oktar, "Yiyecekte, içecekte, oturmada, kalmakta, banyoda iyi durumdayım. Çocukların ailesinin yüzde 80'i bayağı zenginler. Çocuklar da iyi kazanıyor. Birbirleriyle de yardımlaşıyorlar. Kendi mal varlıkları çok iyi, bir de kendi kazançları iyi. Kasa var, mesela biz buraya televizyon alacağız." diye konuştu.
DİN BİLGİM YOK! BENDE FIKIH HİÇ YOK
Adnan Oktar, dini bir eğitim görmediğini ifade ederek, "Arapçam yok. Bütün ilmihalleri, hadis kitaplarını okudum. Kur'an'ı defalarca okudum. Bende samimi bir iman var. Allah'a imanı iyi anlatırım. Dini tam anlatıyorum diyemiyorum, din bilgim o kadar yok. Allah'ın varlığını iyi anlatırım. O konuda iddialıyım. Senelerdir yaptığım budur. Bu hiç anlaşılmadı. Bende fıkıh hiç yoktur, hiç bilmem. Halkın bildiği kadar." dedi.
Polisin "Kendi üyelerinizin örgüt evleri kurarak bir arada kalmalarını sağlamanızdaki amaç nedir?" sorusuna Oktar, "Bu bir sevgi birliği olduğu için insan sevdiğini sürekli görmek ister. Ya kahvehanede görecek ya evde görecek. Kahvehanenin yerini ev almış oluyor." yanıtını verdi.