MEB takvimi: Okulların açılmasına kaç gün kaldı? 2019-2020'de okulların açılmasına ne kadar kaldı?
Okulların açılmasına kaç gün kaldı sorusu merak konusu. Öğrenciler ve veliler okulların açılmasına ne kadar kaldı sorusuna yanıt aranıyor. Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala 2019-2020 MEB takvimi sorgulanıyor. Peki, okulların açılmasına ne kadar kaldı? Yeni dönemde birçok önemli değişiklik yaşanacak. Teneffüs süresi uzatılırken, toplamda 3 ara tatil yapılacak. Yaz tatili bir hafta öne çekilmişti. Bu süre Kasım ve Nisan aylarında ara tatil olarak değerlendirilecek. İşte, okulların açılmasına kaç gün kaldı sorusunun yanıtı!
2019-2020 MEB takvimi açıklandı ve okulların açılmasına ne kadar kaldı sorusu yanıt buldu! Öğrenciler ve veliler okulların açılmasına kaç gün kaldı sorusuna yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, okulların ne zaman başlayacağına ilişkin detaylar belli oldu. Her sene yapılan ara tatilin yanı sıra, bu sene birer haftalık olmak üzere iki dönem daha ara tatil yapılacak. 13 haftalık yaz tatili süresi 11 haftaya düşürülmüştü. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler için de uyum eğitimi yapılacak.
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
2019-2020 MEB takvimine göre eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.
OKULLARIN AÇILMASINA KAÇ GÜN KALDI?
Okulların açılmasına 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü itibariyle 14 gün kalmış bulunmaktadır.
UYUM EĞİTİMİ YAPILACAK
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.
TOPLAM 3 ARA TATİL OLACAK
Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi.
Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.
Takvime göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlayacak.
18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.
2019-2020 MEB TAKVİMİ
Yeni Eğitim Sistemi ile birlikte Nisan ve Kasım aylarında eğitim ve öğretime bir hafta ara verilecek.
İşte yeni eğitim sisteminde tatil tarihleri:
• 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019'da başlayacak.
• 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak.
(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
• 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek.
Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.
(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)
• İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
• 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.
(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
• 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.
TENEFFÜS SÜRELERİ UZATILDI
'Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre, ilk ve ortaokulda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15'e çıkarıldı.
69 AYINI DOLDURANLAR OKULA BAŞLIYOR
İkili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika olacak. 69 ayı dolduranlar okula başlayabilecek. Anaokulu 36-66 aylık çocukların eğitimi aldığı kurum olarak belirtilirken, yeni düzenlemeye göre bu 36-68 aya çıkarıldı. Okullardaki ana sınıfına başlama yaşı 48-66 aylık iken eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık oldu.
MEB'DEN 'KAYIT PARASI' AÇIKLAMASI
MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, kayıt döneminde öğrenci velilerinden 'zorunlu bağış' veya 'kayıt parası' alındığı, bazı devlet okullarında velilerden alınan para karşılığında ise özel sınıf oluşturulduğu iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul kayıtlarının e-okul sistemi üzerinden yürütüldüğüne dikkat çekerek, "'Zorunlu bağış', 'kayıt parası' diye bir şey söz konusu olamaz. Bu tür haberleri öğrendiğimizde, Sayın Bakanımızın talimatıyla çok ivedi ve ciddi bir biçimde bu tür inceleme ve soruşturmaları başlatmış durumdayız. Özel sınıf iddiaları da bizim kabul edebileceğimiz iddialar değil.
Bizler Temmuz ayının ilk haftasından itibaren veli bilgilendirme sistemimiz, e-okul sistemi üzerinden öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimize özellikle öğrencilerin hangi okula kayıtlı olduklarını görürler. Yani kayıt sistemi eskisi gibi birtakım belgeler toplanarak, okula gidilerek başvurulan bir sistem değil. Online bir sistem üzerinden öğrencilerimiz zaten öğrenim çağı geldiğinde bir okul ile ilişkilendirilirler ve o okula artık kayıtlıdırlar" dedi.