meb.gov.tr BİLSEM sonuç sorgulama ekranı | BİLSEM sözlü mülakat sonuçları için tıklayınız...
meb.gov.tr BİLSEM sonuçları açıklandı ve heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2019 BİLSEM sözlü mülakat sonuçları erişime açıldı. Sonuçları heyecanla bekleyen aileler ve öğrenciler, BİLSEM sonuç sorgulama sayfasına yoğun ilgi gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sayfası meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilen BİLSEM sonuç ekranına sayfamızdan ulaşabilir ve sınavdan kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz. İşte, 2019 BİLSEM sözlü mülakat sonuçları sorgulama sayfası! Kazanan adaylar kayıt işlemlerini 26 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihleri arasında tamamlayabilecek.
2019 BİLSEM mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. meb.gov.tr adresinden açıklanacak BİLSEM sonuçları açıklandı mı? 2019 BİLSEM sonuçları saat kaçta açıklanacak? 21 Ağustos'ta açıklanacağı duyurulan BİLSEM mülakat sonuçları için öğrenciler ve aileleri araştırma yapıyor. MEB tarafından sonuçların kaçta açıklanacağına ilişkin henüz kesin bir saat verilmedi. Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz.
BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
BİLSEM mülakat sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Sonuçlara aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilir, T.C Kimlik numaranız ve doğum tarihinizi girerek öğrenebilirsiniz.
BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ
BİLSEM KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?
Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 26 Ağustos-6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.
BİLSEM NEDİR?
Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır. Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.
Zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM'lerde özel yetenekli, özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencileri tespit ederek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek hedefleniyor.
Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere " Program Tamamlama Belgesi" verilir.
BİLSEM EĞİTİM DÖNEMİ
Bilsem' lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak), ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30' unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.
BİLSEM'DE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçme işlemi 1, 2 ve 3. Sınıf seviyelerinde aşağıdaki sıra izlenerek yapılacaktır:
a) Tablet bilgisayarla grup tarama uygulaması
b) Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrencilerin yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınması
Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre (genel zihinsel, resim ve müzik yetenek) kendisine bildirilen tarih ve saatte bireysel değerlendirmeye alınacaktır.
1- Aşama: Aday Belirleme Öğretmen, öğrencinin yetenek alanına uygun gözlem formu doldurur.
2- Aşama: Bilsem Sınavı Grup Tarama Aday gösterilen öğrenciler grup tarama uygulamasına tabi tutulur.
3- Aşama: Bilsem Sınavı Bireysel Değerlendirme Grup tarama aşamasında başarılı olan öğrenciler bireysel değerlendirme aşamasına alınır.
Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Genel Müdürlük tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.
Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci ile ilgili iş ve işlemler il tanılama sınav komisyonları tarafından yürütülecektir.