KYK yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır? kyk.gov.tr KYK yurt başvuruları için tıklayınız...
KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları 2019 yılında da en çok araştırılan konuların başında geliyor. Başvuru tarihinin başlamasıyla birlikte KYK yurt başvurularının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. KYK yurduna başvurular Türkiye'nin dijital merkezi e-devlet üzerinden yapılabilecek. E-Devlet kişisel sayfanızda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Yurt Başvurusu ekranından başvuru işlemlerinizi tamamlayabileceksiniz.
KYK yurt başvurusu nasıl yapılır 2019 yılında yoğun bir şekilde araştırılıyor. kyk.gov.tr KYK yurt başvuru tarihleri, yükseköğretim programlarına kayıt yapan öğrencilerin merak konusu oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; KYK başvurularının hangi tarihler arasında yapılacağı netlik kazandı. Bugün (19 Ağustos) itibariyle başvurular başladı. Peki, E-devlet kapısı üzerinden yapılabilen KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte başvurular hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar!
KYK YURT BAŞVURUSU TARİHLERİ NE ZAMAN?
KYK yurtlarına başvurular 19-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet üzerinden alınacak.
KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin, üniversite sınav sonuçları ile e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler. İlk yapmanız gereken; e-devlet üzerinden sisteme girişinizi yapmak. Eğer daha önce e-devlet sistemini kullanmadıysanız sisteme giriş yapabilmeniz için şifreye ihtiyacınız vardır. Şifrenizi size en yakın PTT merkezinden edinebilirsiniz.
Şifrenizi alıp T.C Kimlik No ile sisteme girişinizi yaptıktan sonra önünüze çıkan sayfada Hizmetler kısmını tıklamalısınız.
Devamında sayfanın alt kısmına ilerlediğiniz de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü adlı başlığın altında yer alan Yurt Başvurusu adlı kategoriye tıklamanız gerekmektedir.
Bu adımda başvuru işleminizin gerçekleştirilebilmesi için karşınıza çıkan taahhütnameyi kabul etmeniz gerekmektedir.
Kabul ettikten sonra, kimlik bilgilerinizin doğruluğunu onaylayıp, bir sonraki adım olarak öğrenim bilgilerinizi sayfa üzerinde görebilirsiniz. Öğrenim bilgilerinde hata gören öğrenciler ise alt kısımda yer alan hata bildiriminde bulunabilirler.
Hata bulmadığını gören öğrenciler içinde, hangi şehirde üniversiteyi kazandı ise o il çevresinde KYK yurduna yerleştirileceği bilgisi yer almaktadır. Bu bilgilendirmeyi kabul eden öğrenciler bilgilendirme metnini okudum butonunu işaretlemelidirler.
Bir sonraki adımda adres ve iletişim bilgilerinizin yer aldığı kategoriler çıkacaktır. Eksik gördüğünüz noktada bilgilerinizi tamamlayabilirsiniz.
İletişim bilgilerinizi de onayladıktan sonra özel durum kategorisi önünüze çıkmaktadır. Özel bir durumunuz varsa gazi veya şehit çocuğu, milli sporcu belgesi vb. gibi sıralamaların yer aldığı şıklardan birini seçmeniz gerekmektedir. Eğer yoksa da "özel ve özür durumu yok" kısmını seçmelisiniz.
Sayfanın devamında aile bilgileriniz bulunacaktır. Burada istenen bilgileri eksiksiz doldurmalısınız, bilgilerin doğruluğu çok önemli resmi kayıt üzerinde ne geçiyorsa onu yazmak durumundasınız.
En son aşamaya geldiğinizde ise daha önceki sayfalarda ne yazdıysanız hangi kategorileri işaretlediyseniz bu bilgilerin bütününü görebiliyorsunuz. Kimlik bilgileriniz, öğrenim bilgileriniz ve aile bilgileriniz gibi vb. seçimleriniz yer alıyor. Sayfanın en alt kısmında başvur butonuna tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
KYK YURT ÜCRETLERİ
Yurt başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor.
KYK sitesinde yer alan bilgiye göre geçtiğimiz sene aylık yurt ücreti 168 TL olarak, standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL olarak ve K.K.T.C'de bulunan yurtların aylık ücreti 300 TL olarak belirlendi.
KYK YURDU KİMLERE ÇIKAR?
Öncelikli öğrenciler:
Şehit ve gazi çocuğu, gaziler,
%40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Lise ve dengi öğrencilerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında kalarak tamamlayanlar veya devlet koruması altında olan öğrenciler,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Lisanslı Milli veya Amatör sporcular,
Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları,
Tabi bunların yanında maddi yetersizlik, anne veya babadan birinin vefat durumu, aile bireylerinin üzerine ait tapu, motor, ev gibi mülklerin olup olmaması KYK yurdunun çıkmasında öncelik sağlıyor.
YURT İÇERİSİNDE İNTERNET MEVCUT MU?
İnternet hizmeti bazı yurtlarda her katta ortak kullanımda bulunurken bazı yurtlarda oda içerisinde bulunmaktadır. Öğrencilerin İnternet sistemine T.C Kimlik No ve belirledikleri şifrelerle giriş yapabilirler.
KYK YURDU GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ NELERDİR?
KYK Yurtları güvenlik görevlileri tarafından korunurken, 7-24 kamera sistemi ile izlenmektedir. Bunun yanında yurtlara girişiniz ve çıkışınız parmak okuma sistemi ya da kart sistemi ile kontrol edilmektedir. Yurtlara giriş saatleri sabah06.00 iken gece son giriş saati 23.00'dır. Giriş ve çıkışları aksattığınız durumlarda müdürlük tarafından uyarı alıyorsunuz. Birkaç kural ihlali tekrarının sonucunda da yazılı dilekçe ve disiplin cezası verilmektedir. En son olarak da yurttan atılmaya kadar gidebiliyor. Bu konuda öğrencilerin dikkat etmesi gerekmektedir.