diyanet.gov.tr İstanbul bayram namazı saat kaçta? 11 Ağustos İstanbul bayram namazı vakti saati için tıklayınız…
İstanbul bayram namazı saat kaçta? diyanet.gov.tr adresinden duyurulan bayram namazı saatleri için araştırmalar sürüyor. 2019 Kurban Bayramı heyecanının yaşanmaya başlanacağı 11 Ağustos sabahı İstanbul bayram namazı vakti saati İstanbullular tarafından sorgulanıyor. İstanbul’da bayram sabahı camiler dolup taşacak. İbadetle dolu geçecek mübarek Kurban Bayramı’nda aynı zamanda insanlar sevdikleriyle hasret giderecek. Kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Peki, İstanbul’da bayram namazı kaçta kılınacak. İşte yanıtı!
İstanbul bayram namazı vakti İstanbul'da yaşayan kişiler tarafından araştırılıyor. 2019 İstanbul Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Toplu halde kılınması tavsiye edilen ve iki rekat olan bayram namazı için diyanet.gov.tr üzerinden araştırmalar sürüyor. İstanbul bayram namazı saat kaçta sorusunun cevabı sorgulanıyor. Bayram sabahı kurban kesmeden önce yapılacak ibadetler birisi olan bayram namazında vatandaşlar camilere akın edecek. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazında fazladan 6 tekbir alınmaktadır. İşte, milyonlarca vatandaşın sorguladığı İstanbul bayram namazı saati ve vakti!
İSTANBUL BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?
Diyanet'in açıkladığı bilgilere göre İstanbul bayram namazı saat 06:47'de kılınacak.
İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?
Bayram namazı farz değil vaciptir. Cemaatle birlikte kılınan bayram namazında ezan okunmaz ve ikamet getirilmez. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. Bayram Namazı 2 rekat olarak kılınır. Bayram namazına niyet ederken 'Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama' denilir. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci ve ikinci rekatlarından fazladan toplamda altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:
1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.
2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber"diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.
3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber"diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)
5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.Bayram Namazının Kılınışı
Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:
6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.
7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.
TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR, NE ZAMAN BAŞLIYOR?
"Teşrik tekbirleri"; Kurban Bayramı arefesinde sabah namazından başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazı sonrasına kadar yirmi üç vakitte farz namazların ardından getirilen tekbirlerdir. Bu tekbirler vaciptir.
Teşrik tekbirleri; "Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhu vellahu ekber, Allâhü ekber ve lillahi'l-hamd" cümlelerinden oluşur.