Hukuk Fakültesi boş kontenjanları taban puanları! Ek tercih bölümlere göre boş kontenjanlar!
Hukuk Fakültesi boş kontenjanları taban puanları nelerdir? ÖSYM ek tercih kılavuzu merakla beklenirken, Hukuk Fakültesi boş kontenjanları taban puanları öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. 2019 Hukuk Fakültesi boş kontenjan bilgileri ek tercih yapmak isteyen öğrenciler tarafından araştırılıyor. Yerleştirme döneminin sonuçlandı ve üniversite kayıtları başlayacak. Kayıt döneminin sona ermesiyle birlikte de ek tercih sürecine geçilecek. Ek tercihlerde Hukuk Fakültesi’ni tercih etmek isteyen öğrenciler de Hukuk Fakültesi boş kontenjan taban puan bilgilerini sorguluyor. İşte yanıtı!
Ek tercih yapacak öğrenciler Hukuk Fakültesi boş kontenjanları taban puanları hakkında araştırma yapıyor. 2019 Üniversite yerleştirme sonuçlarının duyurulmasının ardından ek tercihler başlayacak ve öğrenciler boş kalan kontenjanları doldurmaya çalışacak. Peki, Hukuk Fakültesi kalan boş kontenjanları ve taban puanları nasıl? YKS ek tercih fakülte puan ve kontenjan bilgilerine ÖSYM ek tercih kılavuzuyla ulaşılabilecek. ÖSYS'ye başvuran aday sayısı 2006 yılında 1 milyon 678 bin 383 iken, 2017 yılında bu sayı 2 milyon 265 bin 844'e, 2018 yılında 2 milyon 381 bin 412'ye, 2019 yılında ise 2 milyon 528 bin 31'e ulaştı.
HUKUK FAKÜLTESİ EK TERCİH BOŞ KONTENJANLARI
ÖSYM 2019 YKS ek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için Hukuk Fakültesi boş kontenjanları bilgisine ulaşılamıyor. Kılavuz yayınlandığı takdirde haberimizden kalan kontenjanları öğrenebileceksiniz.
YKS BOŞ KONTENJANLARI YÜZDE 10 CİVARINDA
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları raporunu yayımladı. Rapora göre, 753 bin 461 aday tercihlerinden birine yerleşti, programlardaki doluluk oranı ise yüzde 90'ı aştı.
YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme sonuç raporunu yayımlayan YÖK, raporda ÖSYS'ye başvuran aday sayılarında yıllar itibariyle artış yaşandığını, yükseköğretime olan talebin giderek artmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, ÖSYS'ye başvuran aday sayısı 2006 yılında 1 milyon 678 bin 383 iken, 2017 yılında bu sayı 2 milyon 265 bin 844'e, 2018 yılında 2 milyon 381 bin 412'ye, 2019 yılında ise 2 milyon 528 bin 31'e ulaştı.
Tıp ve Hukuk programlarında devlet üniversitelerindeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, Açık öğretimlerdeki doluluk oranı bu yıl, yüzde 85,40 oldu. 2017 yılında devlet üniversitelerinde hiç öğrenci yerleşmeyen 225 program bulunurken, 2018 yılında devlet üniversitelerinde hiç öğrenci yerleşmeyen program sayısı yaklaşık olarak yüzde 70 düşüş göstererek 68 oldu. 2019 yılında ise bu rakam 57 olmuş ve geçen yıla göre düştü.
EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
YKS ek tercih dönemi henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ek yerleştirme tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte boş kontenjan ve taban puanlara yönelik YKS ek tercih kılavuzu yayımlanacak.
EK YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.
Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.
Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.
Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.