SGK SSK Bağkur emekli maaş farkı hangi bankaya ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı son dakika yattı mı?
Emekli maaş farkı yattı mı son durum nedir? Emeklilerin zam sonrası araştırdığı konulardan birisi emekli maaş farkı ne zaman yatacak olmuştu? Emekli maaş farkı hangi bankaya yatacak? SGK SSK Bağkur emeklileri maaş farklarını nasıl alabileceklerini merak ediyor. SSK kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıklarının 26 Temmuz'a kadar yatırılacağı açıklanmıştı. Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25-28 Temmuz arasında zamlı ödenecek. İşte, meekli maaş farkına ilişkin merak edilen tüm bilgiler!
Emekli maaş farkı yattı mı? Emekli maaş farkı son dakika hangi bankaya ne zaman yatacak? SGK SSK Bağkur emekli maaş farkı yattı mı sorusuna milyonlarca emekli vatandaş yanıt arıyor. Enflasyon oranının açıklanmasının ardından emeklilere zam yapılmıştı. Yapılan zam, yılın ikinci 6 aylık dönemini kapsadığından emekli vatandaşlar bu ay maaş farkı alabilecek. Peki, emekli maaş farkı hangi bankaya, ne zaman yatacak? İşte, yanıtı merak edilen sorular!
EMEKLİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?
SSK kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları 26 Temmuz'a kadar, Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ile 28 Temmuz'da zamlı ödenecek.
2019 EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE KADAR?
Emeklilere yapılacak olan zam oranlarını belirleyen en büyük etken enflasyon oranları oluyor. 3 Temmuz 2019'da açıklanan enflasyon rakamlarının ardından emeklilere yapılacak zam oranları da belirlendi. Haziran ayı enflasyon oranının yüzde 0.03 orarak belirlenmesi ile ilk altı aylık enflasyon oranı yüzde 5.01 olarak gerçekleşti.
Belirlenen bu rakamlara göre SSK (4A) ve BAĞ-KUR (4B) emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memur ve emeklilere ise enflasyon oranlarına ek olarak, altı aylık enflasyon oranı yüzde 4'ü aştığı için ilave enflasyon farkı da eklenecek. Bu durumda memur ve emeklilerine toplamda yüzde 6.01 oranında zam yapılmış olacak.
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
Emekli maaşı hesaplamanın en kolayı memur emekli aylığı hesabıdır. Hesaplama için memurun derece, kademe, hizmet süresi ve ek göstergesi gibi bilgiler yeterlidir. Memur emekli aylığı hesaplanırken, şu kriterler dikkat alınıyor:
- Memurun 657 sayılı Kanunun 43. Maddesindeki gösterge rakamı,
- Aynı kanunun ekindeki I ve II sayılı cetveldeki ek gösterge rakamı,
- Her yıl güncellenen memur maaş katsayısı,
- Varsa makam, görev, temsil gibi diğer tazminatları,
- Hizmet süresi.
Burada memur maaşını en fazla etkileyen faktör ek gösterge rakamıdır. Bu da memurun unvanına bağlı olarak değişiyor.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADARDI?
– Bağ-Kur Esnaf Emeklisi en düşük maaşı: 1.690 TL
– Bağ-Kur Tarım emeklisi en düşük maaşı: 1.189.71 TL
– SSK Emeklisi en düşük maaşı: (2000 öncesi) 1.888 TL
– SSK Emeklisi en düşük maaşı: (2000 sonrası) 1.125.57 TL
– Memur Emeklisi en düşük maaşı: 2.379 TL
Asgari ücret 2019 yılı için net 2 bin 20 TL, brüt ücret ise 2 bin 558 TL olarak belirlendi. Asgari ücret zammının belli olmasının ardından işsizlik maaşı miktarı da belli oldu. Buna göre işsizlik ödeneği miktarı 2019 yılı için en düşük 1.015 lira, en yüksek 2.030 lira oldu.
BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?
Kurban Bayramı da 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. İkinci ikramiyenin de 5-9 Ağustos'ta ödenmesi planlanıyor. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?
Hükümet, 30 Nisan 2018'de emeklilere, dul ve yetimlerine, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. İkramiyenin verileceği tarihe kadar emekli olanlar da 1.000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek.