82. dönem Özel Güvenlik ÖGG sınav sonuçları EGM sorgulama sayfası! ÖGG sınav sonuçları yayınlandı!
82. dönem Özel Güvenlik sınav sonuçları duyuruldu ve sınava giren özel güvenlik adayları sonuçlar için araştırma yapmaya başladı. Özel Güvenlik ÖGG sınav sonuçlarına ilişkin araştırmalar sürüyor. EGM sayfası egm.gov.tr adresinden açıklanan sonuçlara göre, sertifikanızı alabilirsiniz. Silahlı güvenlik adayları atış eğitimleri sonrasında sertifikasını alacak. Peki, ÖGG 82.dönem sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Sınava itirazlar 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak.
Özel Güvenlik ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna sınav sonucunu bekleyen binlerce vatandaş yanıt arıyordu.. ÖGG 82. Dönem sınav sonuçları kısa süre önce duyuruldu. Binlerce kişi ÖGG 82.dönem sınav sonuçlarını görüntülemeye çalışıyor. Sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar sertifika sahibi olacak ve iş başvurusu yapabilecek. Özel Güvenlik 82. Temel Eğitim sınav sonucuna göre; temel eğitim sorularından 60 soruyu doğru cevaplayan ve silah bilgisi sorularından 15 soruyu doğru cevaplamak gerekiyor.Peki, ÖGG 82.dönem sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte, ÖGG sınav sonuçları için merak edilenler!
ÖGG SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!
Sınav sonuçlarının 19 Temmuz (bugün) açıklanacağı duyurulmuştu. Sınav sonuçları öğle saatlerinde resmen duyuruldu.
Sonuçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden açıklanacak. Adaylar, https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik adresi üzerinden Sınav İşlemleri kategorisine tıklayarak, 'Sonuçlar' sekmesi altından sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler.
SINAV DEĞERLENDİRME VE YAZILI SINAVA İTİRAZ NASIL OLACAK?
Sınava itirazlar 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar 27-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında değerlendirilecek.
* Yazılı sınava itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 10 TL ücret yatıracaklardır.
* Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınava itiraz ücretini yatırdıktan sonra Başkanlığımızın www.ozelguvenlik.pol.tr web adresinde yer alan "Özel Güvenlik Personeli/Aday" uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak itiraz açıklamasını belirtikten sonra adayın itiraz kaydı oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca banka hesabına yatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET'e yapacaktır.
* Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.
* Adaylar, sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz sonuçlarını Başkanlığımızın www.ozelguvenlik.pol.tr web adresinde yer alan "Özel Güvenlik Personeli/Aday" uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Ayrıca Özel Güvenlik Daire Başkanlığının www.ozelguvenlik.pol.tr web sitesinden de ilan edilecektir.
* Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Daire Başkanlığının www.ozelguvenlik.pol.tr web sitesinden Ar-Ge ve Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir.
* Yazılı sınav sonucuna itiraz ile ilgili olarak talimatın 8.1. 8.2. ve 8.3. maddelerinde belirtildiği şekilde yapılacaktır. Özel Güvenlik Daire Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvegitim@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır.
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN YETKİLERİ NELERDİR?
Özel güvenlik görevlilerinin yetkileri şunlardır:
a) Koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini detektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme,
b) Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini detektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme,
c) Ceza Muhakemesi Kanununun 90 ıncı maddesine göre yakalama,
d) Görev alanında, haklarında yakalama emri veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve arama,
e) Yangın, deprem gibi tabiî afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde görev alanındaki işyeri ve konutlara girme,
f) Hava meydanı, liman, gar, istasyon ve terminal gibi toplu ulaşım tesislerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini detektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme,
g) Genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla, aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek ya da suç teşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete alma,
h) Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma,
i) Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama,
j) Olay yerini ve delilleri koruma, bu amaçla Ceza Muhakemesi Kanununun 168 inci maddesine göre yakalama,
k) Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24 ve 25 inci maddelerine göre zor kullanma.