İŞKUR Öğrencilere yaz işi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sosyal çalışma programı başvuru sonuçları açıklandı mı?
Üniversite öğrencilerine yaz işi başvuru sonuçları açıklandı mı? İŞKUR sosyal çalışma programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvurusu hakkında araştırmalar sürüyor. Yaz aylarında öğrenciler İŞKUR'un sosyal çalışma programı sayesinde hem para kazanıp hem de sosyalleşebilecek. İŞKUR'un Sosyal Çalışma Programına katılan adaylara günlük ödeme yapılacak ve aynı zamanda sigortaları da gidecektir. Bu kapsamda 3 aylık çalışma dönemine sahip olarak adaylara günlük 67,35 TL verilecek. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir.
İŞKUR sosyal çalışma programı başvuru sonuçları öğrenciler tarafından araştırılıyor. Üniversite öğrencilerine yaz işi başvuru sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor! Üniversite öğrencilerine yaz işi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yaz aylarında çalışmak ve para kazanmak isteyen öğrenciler araştırma yapıyor. İŞKUR sosyal çalışma programı kapsamında öğrencilere ayık 808 TL maaş verileceği açıklandı. Sosyal Çalışma Programı'na başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olması ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada, çalışıyor kaydı olmamasını gerekiyor.
İŞKUR SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Başvuranların fazlalığı sebebiyle programa alınacak öğrenciler, hafta içerisinde düzenlenecek kurayla belirlenecek. 5 Temmuz'da İŞKUR SÇP kura çekilişinin internet üzerinden yapılması bekleniyor. Asil katılımcı kontentajı kadar yedek katılımcı da kura çekilişinde belirlenecek. Yedekler sistem üzerinden sıranın kaçıncı yedekte olduğunu takip edebilecekler ve sıra kendilerine geldiğinde 1 iş günü içerisinde programa katılmaları beklenecek. Gelmemeleri halinde sıra bir sonraki yedeğe geçecek.
İŞKUR SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Öğrencilerin Sosyal Çalışma Programına başvuru yapabilmeleri için aktif olarak öğrenci olmaları gereklidir. Yani şu an Üniversitelerin 1,2,3,ve 4. sınıflarında öğrencilikleri devam edenler ve uzaktan eğitim alanlar SÇP'ye katılabilir. Fakat Açık öğretim yükseklisans ve Doktora öğrencileri Sosyal Çalışma Programın'dan yararlanamaz.
SÇP 'ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olması gerekiyor. Başvuru yapacak öğrencilerin dönem sonu genel akademik ortalaması 4'lük sisteme göre 2'nin, 100'lük sisteme göre ise 53.33 ün altında olmaması şart.
Sosyal Çalışma Programı'na başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olması ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada, çalışıyor kaydı olmamasını gerekiyor. Sosyal Çalışma Programı uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler programdan yararlanamaz. üniversitelerin yaz uygulama programlarından ders alan öğrencilere SÇP'den başvuru yapamaz.
ÖĞRENCİLERE NE KADAR PARA VERİLECEK?
İŞKUR'un Sosyal Çalışma Programına katılan adaylara günlük ödeme yapılacak ve aynı zamanda sigortaları da gidecektir. Bu kapsamda 3 aylık çalışma dönemine sahip olarak adaylara günlük 67,35 TL verilecek.
Haftada 3 gün çalışacak öğrenciler ayda 12 x 67,35 TL = 808,20 TL ücret alacaklardır.
4. Sosyal Çalışma Programına kimler katılabilir?
Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanısıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkündür.
5. Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler Sosyal Çalışma Programına başvurabilir mi?
Evet, vakıf veya devlet fark etmeksizin bütün üniversite öğrencileri başvurabilir.
6. Önlisans/lisans son sınıf öğrencileri Sosyal Çalışma Programına katılabilir mi?
YÖK'te öğrencilik kaydı aktif statüde olan son sınıf önlisans/lisans öğrencileri Sosyal Çalışma Programına başvurabilir/katılabilir. Ancak program devam ederken öğrenciliği sona eren katılımcılar programdan çıkarılır.
7. Öğrencilik statüsünün aktif olması nasıl kontrol edilir?
Öğrencinin bahar döneminde ders kaydını yapmış olduğu ve gerekliyse öğrenim ücretini yatırdığı bilgisi YÖKSİS üzerinden kontrol edilir ve aktif statüde olduğu sistem tarafından anlaşılır. E-devlet üzerinden öğrenci belgesi indirilerek kaydın statüsü incelenebilmektedir.
8. Okulunu uzatan öğrenciler Sosyal Çalışma Programına katılabilir mi?
Sosyal Çalışma Programına başvurabilmek ve katılabilmek için öğrencilik kaydının aktif statüde olması yeterlidir. Okulunu uzatan bir öğrencinin öğrencilik kaydı aktif statüde ise Sosyal Çalışma Programına başvurulabilir.
9. Uzaktan eğitim alanlar Sosyal Çalışma Programına katılabilir mi?
Evet, uzaktan eğitim alan üniversite öğrencileri katılabilir.
10. Sosyal Çalışma Programına kimler katılamaz?
Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamaz. (Fakat bunların yanısıra aktif bir lisans veya önlisans öğrenim kaydı olan kişiler katılabilir.)
18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri katılamaz.
Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan ve herhangi bir işyerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz.
Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında öğrencilik kaydı aktif olmayan öğrenciler katılamaz.
Bahar dönemi dersleri bitmeyen öğrenciler katılamaz. (Dersleri bitmiş ancak finalleri veya bütünleme sınavları bitmemiş öğrenciler katılabilir.)
Yaz döneminde ders alan öğrenciler katılamaz.
2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonu itibarıyla genel akademik not ortalaması, not döküm cetvelinde (transkript) 4'lük sistemde 2'nin, YÖK'ün "4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları" tablosunda 53.33'ün veya varsa üniversitelerce ayrıca belirlenen başarı puanının altında olan öğrenciler programa katılamaz. Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanamayan öğrenciler için ilgili dönem itibarıyla başarısız olanlar da programa katılamaz.
11. Sosyal Çalışma Programına başvuranlar için bölüm ayrımı var mıdır?
Hayır, bölüm ayrımı bulunmaksızın bütün öğrenciler başvurabilir. Ayrıca programlar yayınlandığında program kapsamında yapılması planlanan işler başvuru sayfasından incelenebilecek olup öğrenci kendisine en uygun olan programa katılabilecektir.
12. Sosyal Çalışma Programı hangi aylarda düzenlenir?
2019 yılında birçok üniversitenin akademik takviminin Haziran'ın son haftasını bulması ve resmi tatil dolayısıyla programlar Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında düzenlenecektir. Ancak Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine göre önümüzdeki yıllarda Haziran ayında da düzenlenmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır.
13. Sosyal Çalışma Programına başvurular nereden ve ne zaman yapılır?
Başvurusu devam eden programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak olup online kullanıcı girişi yapılarak programlar incelenebilecek ve başvuru yapılabilecektir.
14. Sosyal Çalışma Programına başvuru süresi ne kadardır?
Sosyal Çalışma Programına İŞKUR internet sitesinde ilan edildiği tarihten başlamak üzere 4 gün süreyle başvuru yapılabilir.
15. Sosyal Çalışma Programına başvurabilmek için İŞKUR'a kayıt olmak zorunlu mudur?
Sosyal Çalışma Programına başvurabilmek için İŞKUR'a kayıt olmak ve kaydın aktif statüde olması gerekmektedir. İŞKUR kaydının aktif olması için ise iş arayan profilinde yer alan meslek ve öğrenim bilgilerinin doldurulması zorunludur.
Meslek bilgisi varsa bir meslekle doldurulabileceği gibi "Öğrenci (Lisans)" ya da "Öğrenci (Ön lisans)" şeklinde giriş yapılarak da doldurulabilecektir.
Öğrenim bilgisi alanına ilköğretim, ortaöğretim, halen eğitim görülen lisans veya önlisans bilgisi girilebilecektir. Okul seçiminden sonra bölüm bilgisinin parametrik olarak gelmemesi durumunda "Diğer" seçeneğiyle manuel ekleme yapılabilecektir
16. Sosyal Çalışma Programına başvurmak için hangi evraklar istenir?
Sosyal Çalışma Programına başvurular internet üzerinden gerçekleştirileceğinden öğrencilerden herhangi bir evrak istenmez. Ancak başvuru aşamasında sorunla karşılaşan öğrencilerden durumlarını ispatlayıcı belge istenir. Örneğin başvurduğu tarihte aktif lisans öğrencisi kaydı olan kişinin, sistemden öğrenci olunmadığına dair bir hata alarak başvurusunun yapılamaması durumunda başvuru süresi içinde İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine aktif öğrencilik kaydını ispatlayıcı belge getirmesi gerekmektedir. Kişinin başvurduğu tarihte herhangi bir sigortalılık kaydı olmamasına rağmen sistemden "Çalışıyor"uyarısı sebebiyle başvurusunun alınamaması durumunda ise herhangi bir belge getirmeden doğrudan İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine müracaat etmesi yeterlidir. Ayrıca alınan hatanın ekran görüntüsünün ilgili personele cep telefonu ekranından gösterilmesi veya mail yoluyla iletilmesi hatanın çözümünü hızlandıracaktır.