A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
12 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Merhaba 2. hayat! Murat Cemcir’den günler sonra ilk paylaşım Öyle Olsun’un Ferit’i Tarık Akan’ın oğlunu gören babasının kopyası diyor! 2026’da kaç gün tatil yapacağız, hangi günler birleşiyor? Yıllık izinle uzun tatil fırsatı 147 milyonluk altın nasıl bozduruldu? İslam Memiş o tezgahı anlattı: Merdiven altı eritme... Onur Dilber’in çocukluk fotoğrafı sosyal medyayı salladı! Tam bir laz uşağı Kuaförde korkunç olay! 14 yaşındaki çocuğun tüm vücudu yandı Altın alacaklar dikkat: 2026 çok sert geçecek! Euro ve gümüş tarihi zirvede! Taşacak Bu Deniz’in sıcak nevale Eleni’si bakın aslen nereli çıktı!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Devlet Bahçeli: Mansur Yavaş çekilmeli

Devlet Bahçeli: Mansur Yavaş çekilmeli

Giriş: 13.03.2019 12:16 Güncelleme: 13.03.2019 13:25
Devlet Bahçeli: Mansur Yavaş çekilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş hakkında açıklama yaptı. Bahçeli, Mansur Yavaş'ın 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki adaylığından çekilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhur İttifakı cephesinden Mansur Yavaş'a bir tepki daha geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş'ın aklanması gerektiğini savundu.

Devlet Bahçeli, "Mansur Yavaş adaylıktan çekilmeli ve yargı önünde aklanmalı." şeklinde konuştu.

"YAVAŞ YAVAŞ ÇEKİL"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın sahte senet skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, "Kişinin, 'Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP'nin temsilinde hem şahsıma hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum' demesi en ahlaki yoldur. Yani diyorum ki; yavaş yavaş ayrıl, kimseyi sıkıntıya sokma" diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN MANSUR YAVAŞ'A ÇAĞRI: YAVAŞ YAVAŞ ÇEKİL! - İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN



Önceki gün Kırıkkale mitinginin ardından verdiği molada, kendisini izleyen bir grup gazeteci ile sohbet eden MHP Lideri, şunları söyledi:

19 GÜN TARTIŞILACAK

"(Yavaş ile ilgili iddialar) Bu konuyu iki sebepten dolayı çok iyi düşünmek lazım. Bir: Tartışmaya muhatap olan kişi Türkiye'nin çok kritik bir sürecinde, başkentin, zillet ittifakının adayı olarak takdim edilen bir kişi. Diğeri ise olayın hukuki boyutu var. Hukuki yönden bir ceza almış. Bu da Yargıtay tarafından onanmış. Bunun ikisi yan yana geldiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan bir şahsın buna benzer yaklaşımlarla tartışılmaya açılması, dikkat çekici bir durumdur. Artık kalan 19 gün içerisinde sürekli tartışmaya zemin teşkil edecektir. Madem ki bir iddianame hazırlanmış ve bu mahkemece kabul edilmiş, öyleyse soruşturmanın sonucuna kadar konunun hukuki yönü üzerinde çok yönlü bir tartışmaya girmek doğru olmaz. Hukuku yönlendirmek de doğru olmaz. Ama bu gelişmelerin siyasi boyutu 19 gün tartışılacak. Böyle bir durum karşısında olacak?

Bahçelinin Mansur Yavaşa çekil çağrısına AK Partiden destekBahçelinin Mansur Yavaşa çekil çağrısına AK Partiden destek BAHÇELİ'NİN MANSUR YAVAŞ'A ÇEKİL ÇAĞRISINA AK PARTİ'DEN DESTEK

"ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM" DEMELİ

Bana göre hem CHP'ye olan saygısından, hem Kılıçdaroğlu tarafından dayatılarak yapılmış olması dikkate alındığında o zaman kişinin, 'Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP'nin temsilinde hem şahsıma, hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum' demesi en ahlaki yoldur. Ve soruşturmanın sonucu alınınca kadar bu kararı aldığını söyleyecek. Sonucu aldıktan, adaylıktan çekildikten sonra tekrar bunun aday olması vesaire gibi şart da yok. Yani büyükşehir belediye başkan adaylığını noktalaması gerekir. Hem kendisinin gelecekteki siyasetinin devamı açısından, hem CHP açısından hem de hukuki yönden soruşturmanın sonucu alınıncaya kadar böyle olmasında yarar var. Kendisinin seçimi kazanma şansının çok yüksek olduğu bir dönemde 'kumpas kuruluyor' gibi geçmişten bugüne kadar her boyutuyla tartışılan bir kavramı, kendi şahsında gündeme taşıması da doğru değil.

"CHP'Yİ TÜKETME SÜRECİNE GİRER"

Diyelim ki soruşturmadan beklenilen şeyler olmadı. Kendisi çok haklı çıktı bir iftiraya, kumpasa, komploya karşı karşıya kaldığı netleşti. Böyle bir durumda siyasi bir kişi olması sebebiyle mahkemenin bu kanaati millet vicdanında da kendisini rahatlatır. Ama tersi olursa o başka bir olay olur. Artık Türkiye'de tüm mahalli idareler seçimlerinde gündem bu olacak. Bu CHP'yi tüketme sürecine girer. Kemal Kılıçdaroğlu beyin bunun adaylığı üzerindeki ısrarı, sebep-sonuç ilişkisi yönünden incelenmek ister. Bunlar da çok farklı sonuçlar ortaya çıkartabilir. Yani CHP Genel Başkanı'ndan herhangi bir şey gelmeden, bu kadar 'samimi, dürüst, ilkeli, samimi' ölçülerde siyaset yapan, büyükşehire kritik süreçlerde talip olan bir kişi partisini rahatlatmalı, seçimi rahatlatmalı, toplumsal gerginliği azaltmalı ve bunun için de adaylıktan çekildiğini ifade etmeli. Yani diyorum ki; yavaş yavaş ayrıl, kimseyi sıkıntıya sokma. (Soruşturma seçim sürecinde bitmezse?) Yetişip yetişmemesi önemli değil. Kendisini ve partisini rahatlatabilmesi açısından fedakârlığı kendisinin yapması lazım. Yoksa muhatap kılınan Kesgin, onun üzerinde tartışmaya sürekli girmek doğru bir şey değil. Ahmet Hakan bey bugün veya yarın akşam bu iki şahsı Tarafsız Bölgeye davet etmeli ve karşılıklı tartışmalı.

BU GARANTİYİ NEREDEN ALIYOR

(Zamanlama eleştirileri) Bunun doğru veya yanlışlığı madem ki iddianame kabul edilmiş, mahkeme soruşturması başlatılmış oraya bırakılması lazım. Kendisinin kazanacağından ne kadar emin ki böyle bir komployu ifade ediyor. Bu olacak şey değil. Bu kadar garantiyi nereden alıyor ki, bunu gören muhalefet unsurları yani kendisini adaylığına karşı olan siyasi partiler oturup düşünüp FETÖ terbiyesiyle bir komplo kursun. Böyle şey olur mu? Bunlar Türkiye'de siyasete darbe vurur. Biz bir kanaat bir çıkış yolu söylüyoruz. Allah göstermesin bizde bir şey olmuş olsaydı, ben şu saatte çağırırdım, 'Mutlaka istifa edin, soruşturmanın sonucu bekleyin. Ne kendini ne partini yıpratma' derdim.

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
CANLI | Başkan Erdoğan Türkmenistan’da! Aşkabat’ta diplomasi trafiği
İDEFİX REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • 2026’da kaç gün tatil yapacağız, hangi günler birleşiyor? Yıllık izinle uzun tatil fırsatı
  • Altın alacaklar dikkat: 2026 çok sert geçecek! Euro ve gümüş tarihi zirvede!
  • Günün hava senaryosu belli oldu! MGM il il uyardı: Kar, sağanak, sis beklenen o bölgeler
  • İtalya'nın en büyük yiyecek savaşı olan festivalde binlerce insan birbirine hangisinden tonlarca atar?
  • Hangisi "gurme" ile eş anlamlıdır?
  • Hangi Osmanlı padişahı İstanbul'u iki kez kuşatmıştır?
  • Hangisi sözlük tanımına göre "fihrist"in eş anlamlısıdır?
  • Hangisi ekim 2025'te Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili almıştır?
  • Hangisi midye, istiridye vb. deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan bir maddedir?
  • Hangisi "karşısındakini susturmak amacıyla tartışmak" anlamına gelen bir kelime değildir?
  • Michel Vaujour'u hapishaneden kaçırmak için helikopter kullanmayı öğrenen ve kaçıran kişi kimdir?
  • Türkiye'de Konya'dan sonra yüz ölçümü en büyük olan il hangisidir?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS