Son dakika: Bakan Berat Albayrak'tan Borsa İstanbul'da flaş açıklamalar
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Borsa İstanbul işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Kadın Erkek Eşitliği' için düzenlenen törende konuştu. Albayrak, "Türkiye'de cesur, özgüvenli ve girişimci kadınlar engel tanımadan üretime katılıyorlar ve katma değer üretiyorlar. Gelecek nesillere, çocuklarımıza miras olarak bırakma hayali kurduğumuz geleceğin Türkiyesine, kadınıyla, erkeğiyle 82 milyon, hep bir arada sırt sırta omuz omuza vererek ulaşabiliriz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye İş Kadınları Derneği ve Borsa İstanbul iş birliğinde düzenlenen "Borsa İstanbul'da Gong Kadın-Erkek Eşitliği İçin Çalıyor" programına katıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Borsa İstanbul işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Kadın Erkek Eşitliği' için düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu.
BAKAN ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
Enerji veren bir ruhu var kadınlarımızın. Gerek anne gerek eş olsun... Toplumun her kesiminde her noktasında bu değerli gün vesilesi ile cinsiyet adaletsizliği ile mücadele noktasında farkındalığımızın artmasını isteyerek başlıyorum konuşmama.
"ORGANİZASYONLARI FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN DÜZENLENLİYORUZ"
Bakanlıkta hep erkek var hiç kadın yok, biz bu organizasyonları farkındalık oluşturmak için düzenlemiştik. Türkiye'nin cinsiyetle ayrımcılık noktasında ciddi yol katettiğimizi görmemize vesile oldu. Türkiye'de cesur, özgüvenli ve girişimci kadınlar engel tanımadan üretime katılıyor ve katma değer üretiyor. Kadınlarımız üretime katılıyorlar, katma değer üretiyorlar. Anadolu'nun dört bir yanında aynı güce şahit oluyoruz. Ülkemizin bir ucundan diğer ucuna yaptığımız ziyaretlerde gençlerimiz ve kadınlarımızla oturup istişare ediyorum. Tüm bu temaslarda müthiş bir enerji oluyor.
"GELECEĞİN TÜRKİYESİNİ BÖYLE İNŞA EDEBİLİRİZ"
Geçen gittiğimiz yerde hanımlar ev ekonomisi sanıyordum, maliyecilerin soramayacağı soruları sordular. Meseleye ne kadar vakıf olduklarına şaşırdık. Gelecek nesillere ancak yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla erkeğiyle hep beraber omuz omuza vererek ulaşabiliriz. Türkiye bu dönemlerden geçti. Kadınlara yönelik ayrımcılığı yaşadık, kadının kadına yaptığı ayrımcılığı yaşadık. Türkiye cinsiyet ayrımcılığı ile mücadelede güçlü bir noktaya sahip. Seçme seçilme konusunda dünyadaki ilk ülkelerden oldu.
"15-20 YILDA KADINLARIMIZ ÖNEMLİ MESAFE KATETTİ"
Toplumsal hafızamızdaki ve belleğimizdeki bu referanslar yeterli değil. 15-20 yılda rakamlar ortada kadınlarımız önemli mesafe katetti. Aynı zamanda özel sektörde yakaladığımız bu ivmeyi kamu noktasında istediğimiz düzeye çıkaramadık. Hazine ve Maliye Bakanlığı üzerinde konuşuyorum. Belirli pozisyonlardaki mevkilerde kadınlarımız çok az. Tüm Bakanlıklar ve kamuda kadınlarımız çekinmeden bu pozisyonlara talip olmalarını bekliyorum.
Yeni Ekonomi Programı'nda en önemli unsurlardan biri nitelikli insan kaynağı olarak belirtiğimiz kavram en önemlilerinden oldu. Ülkemiz eğitimli insan gücüne sahip.