Soros'un gazetesi Birgün'den algı operasyonu
Algı operasyonlarına devam eden Birgün gazetesi, bu kez Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını hedef aldı. Beştepe'de konuşan Erdoğan'ın sözleri Birgün gazetesi tarafından çarpıtıldı.
- Gündem
- Giriş Tarihi: 21.12.2018 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 21.12.2018 | 16:46
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Aralık'ta Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın sözleri Birgün gazetesi tarafından çarpıtıldı.
SOROS'UN ÇOCUKLARINDAN ALGI OPERASYONU
Gezi Olaylarının organizatörü Osman Kavala'nın finansörü olduğu Birgün gazetesi, Başkan Erdoğan'ın Beştepe'deki konuşmasını haber yaptı. Birgün gazetesi, yapılan haberin sunuluşunda ise tam bir skandala imza attı.
19 Aralık'taki konuşmada Başkan Erdoğan, "Medeniyet esasta bir inşâ faâliyetidir. Bu faâliyetin temeli de ilim ve hikmettir." ifadelerini kullandı. Kavala'nın gazetesi Birgün ise Erdoğan'ın konuşmasını maksatlı şekilde çarpıtarak, "Erdoğan: Medeniyet esasta bir inşaat faliyetidir" ifadeleriyle haberi servis ederek algı operasyonu yapmaya çalıştı.
İŞTE BAŞKAN ERDOĞAN'IN O SÖZLERİ
"Bize düşen görev, medeniyetimizin üç tasavvurunu; kalbiselimi, zevkiselimi, aklıselimi kendi tarihimizde kendi geçmişimizde aramak, bulmak, yeniden yorumlamak ve geleceğe taşımaktır. Kalbi selimle kalplerimizi, zevki selimle gönüllerimizi, aklı selimle zihnimizi yeniden doyuracak, zenginleştireceğiz."
"Medeniyet, esasta bir inşa faaliyetidir." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu faaliyetin temeli de ilim ve hikmettir. Şayet bu temel sağlamsa ortaya göz alıcı bir köşk çıkar. Tam tersi temel çürükse elimize sadece yıkık dökük bir gecekondu geçer. Biz, uzunca bir süre ecdadın ihtişamlı medeniyet mirasına sırtımızı dönüp, kendimizi her alanda gecekondulara, kaçak yapılara mahkum ettik. Halbuki bizim tarihimizde ilim ve sanat insanlarının müstesna bir yeri vardır. Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Benim zamanında hiçbir şey olmasa bile Baki gibi bir şairin bulunması yeter saadettir' dediği rivayet edilir. Bugün ülkemizin ve genel olarak medeniyet coğrafyamızın yaşadığı sorunlar, ilme, hikmete, tefekküre, gayrete, azme ve tevekküle yeteri kadar sarılmıyor olmamızdan kaynaklanıyor."