Prof. Dr. Seyit Sertçelik'e kritik görev!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre görev yapacak olan Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına atamalar yapıldı. Uzun bir süre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan 24. Dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik Güvenlik ve Dış Politikalar Kurumu'na atandı.
- Gündem
- Giriş Tarihi: 09.10.2018 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 09.10.2018 | 21:56
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre görev yapacak olan Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarının başkanlığını Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Ayrıca her kurula üyeler arasından bir başkanvekili atanacak. Atamalardan en dikkat çekeni ise birden fazla dile hakimiyeti bulunan ve yıllarca Başkan Erdoğan'ın yanında bulunan Prof. Dr. Seyit Sertçelik oldu.
5 Kasım 1964'te Bolu Gerede'de doğdu. Ankara'nın Altındağ ilçesi Önder Mahallesi'ndeki ilk ve orta öğreniminden sonra, Gülveren Lisesi'nden mezun oldu. Yüksek Öğrenimini ODTÜ-Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde 1990 yılında tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tarih Bölümünde Araştırma görevlisi oldu. 1991'de Sovyetler Birliğine bağlı iken Özbekistan Cumhuriyeti Fergana Devlet Üniversitesi'nde misafir Öğretim görevlisi olarak 6 ay görev yaptı. 1994'de Doktora yapmak üzere Ankara üniversitesi tarafından Rusya'nın Sankt Petersburg şehrine gönderilerek, bilimsel çalışmalarını Sankt Petersburg Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi'nde sürdürdü. Moskova ve Sankt Petersburg'daki Rus devlet arşivlerine giren ve Ermenice bilen ilk Türk tarihcisi olarak, Ermeni Sorunu üzerine sekiz Rus arşivi ve kütüphanelerinde yıllar süren araştırmalarda bulundu. 2009'da "Rus ve Ermeni Kaynakları Işığında Ermeni Sorununun Ortaya Çıkış Süreci 1678-1914″ isimli kitabı Türkçe ve İngilizce olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yayımlandı. Ayrıca Rus ve Ermeni Kaynakları Işığında Ermeni Sorunu 1915 - 1923 Sömürge Savaşı kitabı da Srt yayınlarından basıldı. 2009'da Ankara Üniversitesinde Genel Türk Tarihi alanında Profesör oldu.