Cumhur ittifakı dayanışması
Cumhur İttifakı’nın bir parçası olan BBP’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Cumhur İttifakı’nda MHP, BBP müşterek bir çalışmanın, gayretin içinde olacağız” dedi.
- Gündem
- Giriş Tarihi: 11.05.2018 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 11.05.2018 | 02:36
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhur İttifakı'nın üyesi olan Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) ziyaret etti. Erdoğan, genel merkezin kapısında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP yöneticileri tarafından alkışlarla karşılandı. Erdoğan, görüşmeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile birlikte geldi. Erdoğan ile Destici'nin görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, şöyle dedi:
DAYANIŞMA VURGUSU
"24 Haziran seçimleriyle alakalı olarak oluşturduğumuz Cumhur İttifakı'nda MHP, BBP müşterek bir çalışmanın, gayretin içinde olacağız. Bugün Sayın BBP Genel Başkanı Destici'yi ziyaret etmek suretiyle önümüzdeki sürece yönelik ne gibi hazırlıklar yapabiliriz, bunları görüşme fırsatımız oldu. Bunları görüşmek suretiyle inanıyorum ki bu süreçte birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz bunların üzerinde durduk. Bu süreçte zaman zaman ben ve arkadaşlarım bu görüşmeleri sürdüreceğiz. Bu kampanyayı en başarılı şekilde de sürdürmenin gayreti içinde olacağız." Erdoğan, ortak mitingle ilgili soru üzerine, "Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok. Ama bir program bir planlamayla kampanyayı sürdüreceğiz. Onlar daha sonraki işler" yanıtın verdi.
TBMM'DE MAKSİMUM TEMSİL
BBP Genel Başkanı Destici ise, ziyareti dolayısıyla Erdoğan'a teşekkür ederek, "Cumhur İttifakı'nın bir Cumhurbaşkanı adayı var. O da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" diye konuştu. AK Parti, MHP ve BBP'nin birlikte hareket ederek maksimum düzeyde TBMM'de de temsilin sağlanacağına inandıklarını belirten Destici, "Biz BBP olarak Cumhur İttifakı'nın içinde asla pragmatik hesapla yer almadık. Sadece Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın değil, Türk ve İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin de gözü Türkiye'de. Onların da Cumhur İttifakı için dua ettiklerini biliyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin" şeklinde konuştu. Destici, Erdoğan'ı uğurladıktan sonra gazetecilerin soruları üzerine, listede yer alacak BBP'li adaylarla ilgili ortak çalışma yürüteceklerini söyledi. Destici, "Biz de iyi niyetliyiz, asla bir pazarlık içinde olmadık. İnşallah bu konuda da zaten cömertti kendisi, inşallah bu hususta da bize cömert davranacağından şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.
?İNGİLTERE'YE İKİ GÜNLÜK ZİYARET
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13-15 Mayıs'ta İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidecek. 7. Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun kapanış yemeğine katılacak olan Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşecek. İngiliz şirketlerinin yöneticileriyle bir araya gelerek yatırım çağrısı yapacak olan Erdoğan, düşünce kuruluşu Chatham House'ta bir konuşma yapacak.
PUTİN VE RUHANI ILE GÖRÜŞTÜ: ABD'NİN KARARI DOĞRU DEĞİL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Edinilen bilgiye göre, görüşmede ABD'nin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı. Kararın yanlışlığına işaret eden iki lider, söz konusu planın aslında korunması gereken bir diplomatik başarı olduğuna dikkat çekti. Erdoğan ve Putin, Suriye konusunda artan gerilimin endişe verici olduğuna da değindi. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD'nin anlaşmadan çekilme kararını doğru bulmadığını kaydeden Erdoğan, Türkiye olarak Ortak Eylem Planı'nın korunmasından yana olduklarını vurguladı. Erdoğan ve Ruhani, ekonomik ilişkileri geliştirme konusunda da görüş alışverişinde bulundu.
DANIŞTAY'IN 150. YILI
Bağımsız ve tarafsız yargı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın kuruluşunun 150. yılı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, konuşmasında, adaletin her türlü etkiden, yönetme ve yönlendirmeden uzak şekilde kendi kurum ve kuralları çerçevesinde gerçekleşebilmesi için yargının bağımsız ve tarafsız olmasının zorunlu olduğunu söyledi, Güngör, FETÖ'nün darbe girişiminin Türkiye üzerinde yarattığı tahribatın giderilmesinin zaman alacağını da belirtti.
SABAH