Paralel savcı Kansız da kaçtı
- Gündem
- Giriş Tarihi: 02.01.2016 | 00:00
- Güncelleme Tarihi: 02.01.2016 | 04:21
Hakkında iki gün sonra yurt dışına çıkış yasağı konulan Kansız'ın, Sakarya'da bulunan eşi ve 2 çocuğu ise pasaport alabilmek için 21 Aralık'ta Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü evrakı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü eksik evrak gerekçesiyle Kansız'ın eşi ve çocuklarına pasaport vermedi.
Kansız, 29 Nisan 2009'da Genelkurmay Karargahı'nda düzenlendiği toplantıda, Paralel Yapı'nın devlet kurumlarına sızmasına dikkat çeken Başbuğ'u tutuklatmıştı. Başbuğ, silahlı terör örgütü yöneticiliği ve darbeyle suçlanmıştı. Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu gelişmeye tepki göstermiş ve "Başbuğ'un tutuklanmasını doğru bulmuyorum" demişti.
FİRAR EDEN ALTINCI PARALEL
HSYK 2. Dairesi'nce Selam Tevhid örgütü soruşturması adı altında devletin üst düzey yöneticilerini sahte isimlerle örgüt üyesi gibi göstererek dinlenmesiyle ilgili olarak açığa alınan 49 hakim ve savcı arasında yer alan Kansız, Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'ten sonra yurt dışına kaçan 6'ncı Paralel isim oldu.
Öz ve Kara haklarında yakalama kararı çıkarılmasından bir gün önce yurt dışına kaçmıştı. Akkaş ile Yüzgeç'in de kayıplara karışması üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 3 Kasım'daki talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Tevhid Selam örgütü adı altında yasa dışı dinlemelerde imzası bulunan 54 hakim ve savcı hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Ancak, yine bu yurt dışı yasağı kararından kısa bir süre önce Kansız'ın yurt dışına gittiği ve bir daha dönmediği ortaya çıktı. Seçen ise Hollanda'ya firar etmişti.
KAYNAK: SABAH