Türkiye'de hangi gıdalar GDO'lu?
Deşifre'den ses getirecek bir dosya daha..
GDO, yani Genetiği Değiştirilmiş Organizmalarla ilgili ilk çalışmalar, 1980'li Yıllarda Avrupa'da başladı. İlk ticari üretime ise 1996 yılında Amerika öncülük etti. GDO'lu tohumların üstün özellikler taşıdığı, tarım ilaçlarına gerek kalmayacağı ve yaklaşan açlık tehlikesine çözüm olacağı düşünülüyordu. Ama öyle olmadı. Açlığa çözüm olması beklenen Biyo Teknoloji, küresel çapta karteller oluşturdu. Öyle ki bu dev firmalar Dünya genelinde tarım sektörünü ele geçirmeye başladı. İşin bu kısmı bir yana türlü genetik müdahalelerle elde edilen GDO'lu tarımsal ürünlerin, insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlar da bir bir kanıtlanmaya başladı. Fransız bilim adamları GDO'lu mısırla beslenen farelerin %80'inin kansere yakalandığını belirledi.
Ve gözler bir kez daha GDO'lu gıdalara çevrildi…
Peki, Türkiye'de farkında olmadan yediğimiz hangi gıdalarda GDO var? Deşifre araştırdı inanılmaz sonuçlara ulaştı!
Çok çarpıcı Dosya Deşifre'de
Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre, Cuma 23.00'de A Haber'de…
Ve gözler bir kez daha GDO'lu gıdalara çevrildi…
Peki, Türkiye'de farkında olmadan yediğimiz hangi gıdalarda GDO var? Deşifre araştırdı inanılmaz sonuçlara ulaştı!
Çok çarpıcı Dosya Deşifre'de
Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre, Cuma 23.00'de A Haber'de…