Yapımı oldukça zor ama yiyen vazgeçemiyor Türkiye'nin dört bir yanından yoğun talep var | Resmen şifa deposu

Hem mutfağı hem de üretimi ile ön plana çıkan Güneydoğu bölgesindeki o lezzetimiz için üreticiler zorlu mesaisine devam ediyor. Zahmetli aşamalardan geçerek sofralara ulaşan bu şifa kaynağı lezzetin ana maddesi için Türkiye'nin dört bir yanından yoğun talep olduğu gibi birçok ile gönderiliyor. Hatta öyle ki kokusu ve tadıyla damak çatlatan lezzete coğrafi işaret tescil belgesi verildi ve bölge halkı bu duruma oldukça sevindi. Yiyenlerin bir daha istediği tadıyla kendine hayran bırakan o lezzet için film bile çekilecek. İşte detaylar...

Hilvan Yerel Eylem Grubu Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Ovacık Mahallesi sakinlerinin her yıl bağ bozumunda topladıkları üzümleri geleneksel yöntemlerle ürettiği Hasenik pestilinin tescillenmesi için 4 yıl önce TÜRKPATENT'e başvuruldu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.