Su muhallebisi nasıl yapılır?
Hafif ve lezzetli tatlılardan biri olan su muhallebisi severek tüketilir. Özellikle akşam yemeklerinden sonra hafif olmasıyla tercih edilen su muhallebisinin nasıl yapıldığı merak ediliyor.

Hafif ve lezzetli tatlılardan biri olan su muhallebisi severek tüketilir. Özellikle akşam yemeklerinden sonra hafif olmasıyla tercih edilen su muhallebisinin nasıl yapıldığı merak ediliyor.

Su muhallebisi tarifi sıkça araştırılıyor. Yaz ayları yaklaşırken gül suyu ve meyve sosuyla süslenen su muhallebisi, yanında dondurmayla da serin serin tüketilebilir.

15. yüzyıldan itibaren yemek kültürümüzün öne çıkan tatlarından biri olan su muhallebisi sofraların hazır tatlılarından olmuştur. Adından anlaşılacağı gibi suyla yapılan bir muhallebi çeşididir. Su muhallebisini tatlandırmak için pudra şekeri, şerbet, pekmez, çeşitli meyve suları ve bal kullanılmış olup bu da yörelerin damak zevklerine göre çeşitlenmiştir.

Hafif olması ve vücudu rahatsız etmemesi nedeniyle yaz tatlısı olarak bilinen su muhallebisini, İstanbul sofralarında 19. Yüzyılda daha çok görmekteyiz.

Bu tatlıyı bir gün önce yapıp dinlendirmek, keserken düzgün dilimlere bölünmesi açısından önemli bir püf noktasıdır. İkram ederken gül suyu ve pudra şekeri ile servis yapılması lezzetine lezzet katar. Bu hoş muhallebinin daha besleyici olmasını istiyorsanız yarı yarıya su ve süt koyun, tatlandırdıktan sonra kaymakla servis yapın.