Kestane yüksek oranda potasyum ve kompleks karbonhidrat içerir. Bu nedenle vücutta yavaş emilir. Kompleks karbonhidratlar içerdikleri lif oranı yüksek olduğu için basit karbonhidratlar gibi kan şekerini fazla yükseltmez, diyabete, kalp-damar hastalıklarına neden olmaz. Kompleks karbonhidratlar zengin enerji kaynağıdır. Özellikle kış aylarında enerji depolamak için bol bol tüketilmelidir. Kestane bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. Kestanede bulunan demir kansızlığı önler. Hücrelerin yaşlanmasını geciktirir. Magnezyum ve fosfor sayesinde kemikleri güçlendirir. Sakinleştirici özelliği vardır stresin giderilmesine yardımcı olur. Kestanedeki C vitamini, diş ve kemik yapısının güçlenmesini sağlar. Kestane kandaki alyuvarların yapımı için gerekli olan folik asit (B9 vitamini) açısından da çok zengindir. Kestane en çok lif içeren yemişlerden biridir. İçeriğindeki lif onu glisemik indeksi düşük bir yiyecek yapar, bu da kan şekerinin hızlı değil yavaş bir şekilde yükselmesini sağlar. Karaciğer ve mide sağlığı için faydalıdır. Kestane ishali önlemeye yardımcı olur. Unutkanlığı ve alzheimeri önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kestane ayrıca trigliseridi (yağ asidi) düzenlemektedir.