Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Yediklerinizin tadı kadar görüntüsüne de önem verenlerdenseniz, şunu bilmeniz gerek: Bazen sırf gözünüze hoş gelmediği için muhteşem lezzetleri kaçırıyor olabilirsiniz. Sonuçta tavuk göğsü tatlısının içinde gerçekten tavuk eti olması da Türkiye'ye gelen yabancılara tuhaf hatta kabul edilemez geliyor, örneğin...

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Dolayısıyla, Türkiye'de bulunmadıkları için karşılaşma ihtimalinizin düşük olduğu bu tuhaf görünümlü bazı canlılarla şimdiden tanışırsanız, yarın bir gün denk geldiğinizde bu lezzetlerden mahrum kalmazsınız. İşte o acayip lezzetler...

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Piure
Peru ve Şili gibi ülkelerin kıyı şeridinde karşılaşabileceğiniz 'piure' dışarıdan bakınca bir kayadan farksız.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Bu nedenle Türkçede "yaşayan kaya" olarak da anılıyor. Özellikle Şili'de avlanması çok yaygın olan 'piure'yı avcılar testereyle dilimledikten sonra kabuğuyla etini birbirinden ayırıyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Piure
İçinden çıkan pembe et şeritler halinde ya da konservelenerek satılıyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Çiğ ya da pişmiş tüketilebilen 'piure' etinin hafiften acı, sabunsu olduğu ve denizkestanesine benzediği belirtiliyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Decaisnea
Çin'in batısı, Hindistan, Myanmar, Nepal gibi ülkelerde yaşayan decaisnea fargesii bitkisi, mavi sosis ya da ölü adamın parmakları olarak da anılıyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Decaisnea
Aroması karpuz gibi tatlı olarak nitelendirilen, dokusu ise jöleye benzetilen decaisnea, çoğu zaman dekoratif amaçlarla yetiştirilen bir meyve.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Geoduck
Türkçe adı 'kral deniz tarağı' olan bu hayvan Kuzey Amerika kıtasının batısında yaşıyor ve çok değerli bir deniz mahsulü olarak görülüyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Geoduck
Avlanmadığı takdirde ortalama 140 yıl yaşayan 'geoduck'ların kabuklarının dışındaki beslenme hortumları yeniyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Özellikle Çin, Kore ve Japon mutfağında sıkça karşınıza çıkabilecek 'geoduck'ın afrodizyak olduğuna da inanılıyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Buda'nın eli
'Parmaklı narenciye' olarak da anılan Buda'nın elinin kökenlerinin Hindistan ya da Çin'de olduğu tahmin ediliyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Bu meyve Budist tapınaklarında sunağa konuyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Buda'nın eli
Görüntüsü biraz ürkütücü olsa da, güçlü parfümü sayesinde oda kokusu olarak kullanılabiliyor. Ancak diğer narenciye türlerinin aksine suyu yok.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Yine de tatlılara lezzet vermek için de kullanılabiliyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Huitlacoche
'Huitlacoche' aslında bir sebze ya da meyve değil, koçandaki mısır tanelerinin üzerinde yaşayan bir tür mantar.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Huitlacoche
Meksika'da yaygın olarak tüketilen ve çok sevilen 'huitlacoche', quesadilla'lara ve çorbalara katılıyor. Tadının mantar gibi, tatlı-tuzlu, ağaçsı ve topraksı olduğu söyleniyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Percebes
İspanya'nın Galiçya bölgesinde ve Portekiz'de avlanabilen bir deniz canlısı olan 'percebes'in Türkçe karşılığı kaz boyunlu kaya kabuklusu. Görüntüsü nedeniyle bu canlıya Portekizliler 'Şeytan tırnağı' da diyor.i

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Percebes
İspanya'nın Galiçya bölgesinde ve Portekiz'de avlanabilen bir deniz canlısı olan 'percebes'in Türkçe karşılığı kaz boyunlu kaya kabuklusu. Görüntüsü nedeniyle bu canlıya Portekizliler 'Şeytan tırnağı' da diyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Percebes
Kayalara yapışık halde yaşayan ve avlanması hayli güç olan 'percebes'in bir porsiyonu 100 euro'ya satılıyor dersek, ne kadar değerli olduğu anlaşılabilir.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Natto
Soya fasulyesine yabancı değiliz ancak fermente soya fasulyesi 'natto' o kadar da tanıdık değil.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Baskın kokusu ve yapışkan görünümü nedeniyle ilk bakışta pek de sevimli görünmeyen 'natto' Japon mutfağının geleneksel bir lezzeti.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Natto
Genelde pilavın üzerine konuyor ve kahvaltıda yeniyor.

Görüntüleriyle şaşırtan yiyecekler

Fermentasyon süreci nedeniyle soya fasulyesinin besin değerini büyük oranda kaybettiğini de belirtelim.