Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Lezzetli Çerkez tavuğu tarifi
Sofraların sevilen lezzeti Çerkez tavuğu yemeğine sıkça rastlamaktayız. Çerkezlerin korumayı başardığı bu lezzet eskilerden günümüze yapılmaya devam etmektedir. Güzel bir hikayesi de bulunan Çerkez tavuğu için en pratik tarifi sizler için derledik.
Sofraların sevilen lezzeti Çerkez tavuğu yemeğine sıkça rastlamaktayız. Çerkezlerin korumayı başardığı bu lezzet eskilerden günümüze yapılmaya devam etmektedir. Güzel bir hikayesi de bulunan Çerkez tavuğu için en pratik tarifi sizler için derledik.
Çerkez tavuğu haşlama tavukla yapılabileceği kimi fırında da tercih edilmektedir. Çerkez tavuğu tarifi aslında oldukça kolaydır. Sizler için hazırladığımız tarife bakarak Çerkez tavuğunu pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz.
Kafkaslardan gelip İstanbul'a ve çevresine yerleşen Çerkezler, ağır geleneklerinin yanında mutfak kültürlerini de korumayı bilmişlerdir. Çerkez mutfağının baş yemeklerinden olan Çerkez tavuğunun yanında Çerkez salatası da İstanbul Saray ve halk mutfağında yerini almıştır. Tarifini 19. Yüzyıl yemekleri arasında görebildiğimiz bu yemeğin özellikle misafirler için pişirildiğini bilmekteyiz.
Bir rivayete göre Çerkez kızlarının güzelliği dillere destanmış, istemeye gelenlere her istenen kız kendi elleriyle Çerkez tavuğu pişirip sunarmış. Eğer yaptığı yemek kendi gibi güzelse o kız hemen istenirmiş. Çerkez tavuğunun özellikle düğünlerde, derneklerde ve çeşitli şölenlerde ilk hazırlanan yemek olmasının nedeni bu gelenek olsa gerek.
Malzemeler:
1 adet orta boy tavuk
6-7 dilim bayat ekmek
Yeterince tuz ve karabiber