Beyinli Beykoz kebabı nasıl yapılır? Pratik beyinli Beykoz kebabı
Oldukça faydalı olan Beyinli Beykoz kebabı Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alır. Eskiden Saraylarda da pişirilen Beyinli Beykoz kebabı aslında çok da zahmetli olmayan bir tariftir. Peki Beyinli Beykoz kebabı nasıl yapılır?
Oldukça faydalı olan Beyinli Beykoz kebabı Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alır. Eskiden Saraylarda da pişirilen Beyinli Beykoz kebabı aslında çok da zahmetli olmayan bir tariftir. Peki Beyinli Beykoz kebabı nasıl yapılır?
Beyinli Beykoz kebabı hem lezzetli hem de vücut için sağlıklı vitamin ve minerallere sahiptir. Patlıcan ve etle mükemmel bir uyum yakalayan Beyinli Beykoz kebabı sofraların tadı damağında bırakan tariflerinden biridir.
Sarayın ihtiyaçları için Beykoz civarında mandıralar (mezbahalar) kurulmuş, buralarda kesilen hayvanlardan Saray ihtiyacı karşılandıktan sonra, kalan et ve sakatatlar daha ucuza satılarak değerlendirilmiştir.
Hayvanın yenilebilen bölgelerinin atılmaması ve o yörede pişen kebaplara konması sonucu, yeni tarifler çıkmıştır. Bu yemek de halk mutfağından çıkan bir lezzet olması açısından gayet güzel bir örnektir.
Beyinli Beykoz kebabı Beykoz'da oturan yaşlı ninelerimizin anlattıklarıyla ve tarifleriyle günümüze kadar gelebilmiştir. Bu kebapta sakatat, et ve patlıcanla mükemmel bir uyum içerisinde olup bu tür bir kombinasyonla pişen yemek tarifimiz parmakla sayılacak kadar azdır.