Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor

Hatay'ın Antakya ilçesinde 40 dereceyi bulan sıcakta bakır kalaylayan Hüseyin Doğan çırak bulmakta çok zorlandığını ve gençlerin mesleğin zorlukları nedeniyle bu mesleği tercih etmediğini ifade etti. Kalay işiyle uğraşan Doğan mesleğin zorlayıcı ve kirli ortamı nedeniyle tercih edilmediğini belirtirken "En son 15 yıl önce bir işçim vardı sonrasında işçi bulmak inanılmaz zorlaştı" ifadelerini kullandı.

Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan Hüseyin Doğan, 40 dereceyi bulan sıcakta bakır kalaylayarak zorlu mesaisini devam ettiriyor. Çırak bulmakta güçlük çeken Doğan, gençlerin mesleği zorluğundan dolayı tercih etmediklerini söyledi.

Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor

Hava sıcaklığının iyiden iyiye kendini hissettirdiği Hatay'da sıcaklık gün içerisinde 40 dereceyi buluyor. Ateş başında çalışan meslek grupları da sıcak hava dolayısıyla zor günler geçiriyor.

Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor

Antakya ilçesinde babadan kalma kalaycılık mesleğini devam ettiren 54 yaşındaki Hüseyin Doğan'ın, ateş başında zorlu mesaisi sürüyor. Kalaycı Doğan, mesleğin fiziksel olarak zorlayıcı ve kirli bir ortamda yapıldığından dolayı gençler tarafından tercih edilmediğini belirtiyor.

Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor

"EN SON 15 YIL ÖNCE BİR İŞÇİM VARDI ONDAN SONRA İŞÇİ BULMAK ZOR OLDU"

Kalaycılık mesleğinin artık talep görmediğini belirten Hüseyin Doğan, "Antakya'da son kalan birkaç kalaycıdan biriyim. Ortalama 40 yıldır kalaycılık yapıyorum. Bizim zanaat fizik yorgunluğu ve kirli olmasından dolayı ağır bir meslektir. Bu meslek artık talep görmüyor.

Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor

Çalışma isteği olan gençlerimiz yok. En son 15 yıl önce bir işçim vardı ondan sonra işçi bulmak zor oldu. Mesleğimiz babadan kalmadır. İşlerimiz artık eskisi gibi yoğun değil çoğu günler ocağı yakmadığımız günler oluyor" dedi.

Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor
Alev başında ekmek mücadelesi! 40 derecede çalışan kalaycılar yetiştirecek çırak bulamıyor