Galatasaray'dan tarihi transfer! İtalyanlar Osimhen'de detayları açıkladı: An meselesi...
Galatasaray, Nijeryalı dünya yıldızı Victor Osimhen'in bonservisini alabilmek için adeta seferberlik ilan etti. Sarı-kırmızılılarda kalmak istediğini açıklayan Osimhen'in transferini bitirebilmek için Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Abdullah Kavukcu dün İtalya'ya gitmişti. İtalyan basını sarı-kırmızılı ekibin Napoli'ye yaptığı teklifin detaylarını yazarken; transferin bugün (9 Temmuz) bitebileceği belirtildi.
2024/2025 sezonuna Galatasaray forması altında damga vuran Victor Osimhen, kalıcı transferi için sarı - kırmızılıların teklifini kabul ettikten sonra transfer dünyası bu haberle çalkalandı.
Dün Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukcu özel bir uçakla İtalya'ya gittikten sonra Napoli ile bonservis görüşmeleri resmen başladı. İlk teklifi reddeden Napoli, dün gece yapılan son teklife sıcak yaklaştı. Ödeme planı ve taksitlerle ilgili son görüşmeler yapılıyor.
Nijeryalı yıldızın 75 milyon Euro'luk bir serbest kalma maddesi var. Bu madde İtalya dışındaki takımlar için geçerli ve sözleşmede yer alan bu madde 10 Temmuz itibarıyla sona erecek. Galatasaray 10 Temmuz'dan önce transferi bitirmek için uğraşıyor.
İŞTE TEKLİFİN DETAYLARI
Galatasaray, Napoli'ye 75 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini ödemeyi kabul etti, ancak sarı - kırmızılılar bu ödemeyi 5 taksite yaymak istiyor. Napoli ise bunun için banka teminatı istiyor. Bugün ya da yarın bu işlemin tamamlanması bekleniyor.
İtalyan basını dün akşam İtalya'da yaşananları ise şöyle aktardı; "Galatasaray ciddi bir şekilde sahaya indi, İtalya'da pek gizli olmayan bir baskın yaptı. Dün öğleden sonra Türk başkan yardımcısı Abdullah Kavukçu, Milano'ya özel bir uçakla geldi."