A HABER GALERİ
Galatasaray-İstanbulspor maçına damga vuran pozisyon! Ahmet Çakar net konuştu: Tartışmasız kırmızı
Zirve yarışında Fenerbahçe'yi takip eden Galatasaray Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında evinde İstanbulspor'u ağırladı. Karşılaşma sarı kırmızılı ekibin 3-1'lik galibiyeti ile sonuçlandı. Spor yazarları Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen ve Bülent Timurlenk de bu karşılaşmayı detaylıca değerlendiren yazılar kaleme aldı. Usta isimler tartışmalı pozisyonları ve tüm detayları yorumlarken, ünlü yazar Galatasaray'ın pozisyonuyla ilgili flaş ifadeler kullandı.


BÜLENT TİMURLENK: YAKILACAK BİR FOTOĞRAF KARESİ!
Devre arası, memlekette müthiş planladığından bu ligde 4-5 gün tatil yapabilen takımların Afrika Kupası da takvimdeyken Ocak ayında lig-kupa maçları sağanağında ihtiyacı olan rotasyonlu kadrolar. Okan Buruk gerçek bir sol beki ve yedek sağ beki olmadığından böyle bir imkâna sahip değil.





LEVENT TÜZEMEN: ICARDI ENERJİ VERİR
İcardi oyuna girene kadar Galatasaray, 11 benzemez oyunculardan kurulu bir takımdı. Mücadele eden Barış Alper ile sahaya varını yokunu koyan Kerem Aktürkoğlu dışında tüm oyuncular zihinsel olarak Trabzonspor galibiyetinde kalmışlardı. Kalesinin önüne duvar çeken İstanbulspor, Galatasaray'ı bir kez hızlı hücumla avladı. Maç boyunca Galatasaray'a yapılan faullere seyirci kalan hakem Bahattin Şimşek'in İstanbulspor kaptanı Ali Yaşar'ın yaptığı penaltıda VAR uyarmasaydı.




ERMAN TOROĞLU: VAR DA OLSA GÖREMİYORLAR!
Biri averajla ikinci, diğeri sonuncu iki takım sahada... Yukarıdakinin taraftarı diyor ki; "Bu maç 5/6-0 biter, Fenerbahçe ile averaj kapanır." Genel kanı bu. Galatasaraylı futbolcuların da kanısı bu şüphesiz ama kanı başka saha başka.




AHMET ÇAKAR: HAKEMİN TÜM KARARLARI DOĞRU
G.Saray, öldü öldü dirildi... Düşmesi neredeyse kesinleşmiş İstanbulspor'a karşı kazandılar ama futbol adına hiçbir şey oynamadılar. Top, G.Saray'daymış gibi... Ama özellikle ilk yarı İstanbulspor hem golü buldu hem de etkili kontrataklarla pozisyon yarattı. İkinci yarı G.Saray, oyundan düşmüştü ki bir serbest vuruşta son haftaların golcüsü Kerem, maçı bitiriverdi. Maçta hakemlik yönünden kritik pozisyonlar var. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hakemin verdiği tüm kararlar doğru.



Burada hakemin şu kararı vermiş olması lazım; Sambissa topla oynamıyor, top çarpıyor. Topla oynasa İcardi'nin önüne bırakmaz kanaati ile gol iptal ediliyor. Bence de doğru. Yine son dakikalarda Mamadou'nun VAR yardımı ile gelen bir kırmızı kartı var ki asla tartışılmaz. Bileğin neredeyse 15 cm üzerine sert bir basması var. Tartışmasız kırmızı kart.