A HABER GALERİ
Palamut diye satılıyor! Görüntüsü aynı tadı çok farklı...
Palamut, soğuk ve ılıman denizlerde bulunan, özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde avlanan bir balık türüdür. Ancak, tezgahlarda 'palamut' etiketiyle satılan balıkların tombik balığı ile karıştırılmaması gerekiyor. İşte palamut balığı ile tombik arasındaki fark...

PALAMUTUN FAYDALARI
-Palamut, sağlıklı beslenme açısından birçok fayda sunan bir deniz ürünüdür. İşte palamutun bazı önemli sağlık yararları:
-Palamut, yüksek protein içeriği ile kas gelişimini destekler ve uzun süre tok tutar.
-Kalp sağlığını koruyan Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Düzenli tüketimi, kalp hastalıkları riskini azaltabilir.

-B vitaminleri (özellikle B12), D vitamini ve selenyum gibi önemli vitamin ve mineralleri içerir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Palamut, düşük kalorili bir besin kaynağıdır, bu nedenle diyet yapanlar için idealdir.
-Sağlıklı yağlar içeren palamut, vücut için gerekli enerji kaynağını sağlar.
-Omega-3 yağ asitleri sayesinde iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.