Kolesterol, tansiyon, kanser... Faydasını duyunca avuç avuç yutacaksınız: İbn-i Sina'nın asırlık reçetesi!

Sarımsak ve bal ikilisinin sağlık üzerindeki değeri, uzun süredir bilinmektedir. Sarımsak doğal bir antibiyotik özelliği taşırken, bal da virüslere karşı savunma mekanizmalarını güçlendirir. İbn-i Sina'nın bin yıl önce yazdığı kitaplarında, sarımsağın pişirilmemesi ya da balla karıştırılarak tüketilmesi konusundaki tavsiyeleri dikkat çekmektedir. İşte 7'den 70'e herkese şifa olacak reçete...

İbn-i Sina, döneminin önde gelen tıp bilginlerinden biri olarak, günümüzde en değerli besin ve sebze olarak kabul edilen sarımsak ve balın birleşimini ilaçlarında sıkça kullanmıştır. Onun öğretileri ve uygulamalarıyla, sarımsak-bal ikilisinin sağlık üzerindeki etkileri ve kullanımı geniş bir yelpazede yaygınlaşmıştır. İbn-i Sina'nın tavsiyeleri arasında sarımsağın pişirilmemesi ya da bal ile karıştırılması öne çıkmaktadır. Bu önerilerin nedenleri, detaylı bir şekilde incelenerek açıklanmıştır. İşte, İbn-i Sina'nın sarımsak reçetesi, dönemin hükümdarlarından çocuklarına kadar herkesin sağlığına şifa dağıtmıştır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.