A HABER GALERİ
Canan Karatay'ın güçlü bağışıklık sırrı: Bu çorbayı içen hasta olmuyor...
Prof. Dr. Canan Karatay, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle bilinen tarhananın en lezzetli ve sağlıklı tarifini paylaştı. Ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çeken Karatay, kış aylarında herkesin severek tükettiği tarhana çorbasını önerdi. İşte şifa deposu tarhana çorbası tarifi...

Kışın soğuk günlerinde hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek arayanlar için bu şifa deposu tarhana çorbası, tam bir vitamin kaynağı!

Geçmişten günümüze geleneksel bir lezzet olan köy tarhanası, Anadolu kadınlarının kışa geçiş sürecinde özenle hazırladığı şifa dolu bir gıda.

Çeşitlerine göre farklılık gösteren tarhana, un, yoğurt, maya, sebze ve baharatların karıştırılarak mayalanmasıyla hazırlanıyor. Mayalanan karışım kurutulup öğütülerek çeşitli işlemlerden geçiyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın Tarhana Tarifi
Malzemeler
1,5 kilo buğday unu
500 gram kuru soğan
500 gram kırmızıbiber
1 kilo domates
1 kilo süzme yoğurt
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet reyhan
1 demet fesleğen
2 tatlı kaşığı kristal kaya tuzu
1 bağ tarhana otu
Yapılışı
Öncelikle soğan ve domatesin kabuklarını soyun. Kırmızıbiberlerin içlerini çıkarıp yıkayın. Maydanoz, reyhan, fesleğen ve dereotunu da güzelce yıkayın.
Soğan, domates ve biberleri büyük küpler halinde doğrayın. Doğradıklarınızı büyük bir tencereye ekleyin. Tarhana otunu da üzerine bütün olarak koyun.
Tüm malzemeleri kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Piştikten sonra tarhana otunu çıkarın ve pişen malzemeleri yoğurma kabına aktarın. Malzemeler soğuduktan sonra un ve süzme yoğurdu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Yıkadığınız maydanoz, dereotu, fesleğen ve reyhanı doğrayıp hamurun içine ekleyin. İyice karışması için yoğurmaya devam edin.
Hamurun üstüne un serpin ve bir bezle üzerini kapatıp yoğurmaya devam edin. Un ilavesini 5 gün boyunca, her gün 1 çay bardağı kadar yapın.
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun üzerini unlayın ve üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Bu tarhana, kış aylarında sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak! Afiyet olsun!