A HABER GALERİ
Bal gibi karpuz seçmenin tüyosu! Bu yöntemle asla kelek çıkmıyor...
Karpuz, yaz mevsiminin en sevilen ve ferahlatıcı meyvelerinden biridir. Neredeyse her öğünde tüketilen bir yiyecektir. Ancak sulu ve tatlı bir karpuz seçmek, bazen zor olabilir. Peki karpuz nasıl seçilir? İşte bal gibi karpuz seçmenin püf noktaları...

İyi bir karpuz seçmek için bazı püf noktalar bulunuyor. İşte şeker gibi karpuzu seçmenize yardımcı olacak ipuçları:

Ağırlık: Karpuzun ağırlığı, genellikle içindeki suyun miktarını gösterir. Diğer karpuzlara göre daha ağır olanlar genellikle daha sulu ve tatlı olur. Bu nedenle, alacağınız karpuzun ağırlığını hissetmek önemlidir.

Dış Görünüm: Karpuzun kabuğunun parlak ve canlı olması tazeliğinin bir işaretidir. Mat ve soluk kabuklar genellikle daha az taze veya olgunlaşmamış karpuzları işaret eder.