A HABER GALERİ
Mezar taşı neden değiştirildi? Defne Joy Foster'ın eşi ilk kez anlattı
14 yıl önce, astım krizine bağlı kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz, yıllardır merak edilen 'Defne Joy Foster'ın mezar taşı neden değiştirildi?' sorusuna YouTube'dan yayınladığı video ile ilk kez yanıt verdi.

"Sihirli Annem" dizisinde canlandırdığı "Eda" karakteriyle hafızalara kazınan Defne Joy Foster, ani ölümüyle sevenlerini yasa boğdu.

Ölümünün üzerinden 14 yıl geçen Foster, İlker Yasin Solmaz ile evliydi. Çiftin bu evliliklerinden "Can" isminde bir oğulları vardı...

EŞİ İLK KEZ AÇIKLADI
Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz ve yeni eşi Beyaz Solmaz, YouTube kanallarında takipçilerinden gelen soruları yanıtladı.

"BAĞIMIZI HİÇ KOPARMADIK"
Takipçilerinden gelen, "Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Foster ile görüşüp görüşmedikleri" sorusuna, Yasin Solmaz, ''Ben ona Hatice Hanım dedim hep. Tabi ki görüşüyoruz. Can'ın anneannesi o. Hiçbir zaman bağımızı koparmadık. Başımıza Defne'nin olayı geldiğinden beri hiçbir zaman görüşmemezlik etmedik. O da bizim evin bir büyüğü. Hiçbir zaman kopmadık. Can'ın anneannesi ile görüşmeye devam ediyoruz.'' yanıtını verdi.

MEZAR TAŞI NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?
Bir başka takipçilerinden gelen "Defne Joy Foster diye neden mezar taşı var" sorusuna ise Yasin Solmaz şu şekilde yanıt verdi:
''Bununla ilgili durum şöyle; tabi biz ilk vefat ettikten sonra bu işler rutin olarak yapılıyor. O zaman soyadı benim soyadımı taşıdığı için Defne Joy Solmaz diye yazdırdık. Hiç aklımıza Foster, onun kızlık soyadı gelmedi. Bütün ülke Defne Joy Foster olarak tanıyor ama biz onu birileri tanıdığı için, değil rahmetli eşim olduğu için böyle gömdük. Benim soyadım neyse de onun da soyadı Solmaz'dı.

Bu şekilde bir mezar taşı yaptırdık. Sonradan Hatice Hanım yüksek ihtimal herkesin bildiği isimle anılsın gibi bir şey düşündü ve mezar taşını değiştirtmiş. Takdir onundur, onun kızı sonuçta. Acılı bir anne. Orasına diyecek hiçbir şeyimiz yok. Bir gram alınmadım. Mezar taşındaki soyadının sonradan değişmesi tamamen Hatice Hanım'ın takdirinde bir şeydi. Saygıyla karşıladık.''