A HABER GALERİ
15 yaşındaki kızını ifşalamıştı! Deniz Akkaya ile kızı Ayşe'nin ses kayıtları ortaya çıktı! Kan donduran sözler...
Ünlü manken Deniz Akkaya kızı Ayşe Önbilgin ile yaşadığı sorunlarla gündemden düşmek bilmiyor. Akkaya, Efe Önbilgin ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Ayşe'nin saldırısına uğradığını duyurmasının ardından olay hem magazin hem de medya gündemini karıştırdı. Her gün başka bir konuyla adından söz ettiren Akkaya hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık, Akkaya'nın kızına fırlattığı termosu silah olarak değerlendirdi. Öte yandan Akkaya'nın, kızına uyguladığı şiddet ve tehdidin ses kayıtları da ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
Deniz Akkaya, 15 yaşındaki kızının telefonunu almak istediği için Ayşe Önbilgin tarafından şiddet uygulandığını, balkona kilitlendiğini ve polis çağırarak kurtulduğunu anlatmıştı. Bu olayların ardından Akkaya, Ayşe Önbilgin'i Sosyal Hizmetler'e bıraktığını iddia etti.
Devlet korumasına alınan Ayşe Ö. annesinin kendisine termos fırlattığını ifade ederek şunları söyledi:
"27 Mayıs günü okuldan erken çıktım, annem taksiyle gelmemi istedi. Üzerimde nakit para olmadığı için eve geç geldim. Annem önce bana tokat attı sonra hakaret ve tehdit etti. Okul çantamdaki termosu bana fırlattı ve çenemi yaraladı. Telefonumu alıp babamla yazışmalarımı gördü. Babamla tatil planı yaptığımı görünce daha da sinirlendi"
Bir süre devlet korumasında kalan küçük kız mahkeme kararı ile babası Efe Önbilgin'e teslim edildi. Kararın ardından baba Efe Önbilgin kızı Ayşe Önbilgin ile Aile Mahkemesine başvurarak Deniz Akkaya için tedbir talebinde bulundu. Mahkeme talebi değerlendirerek Deniz Akkaya için üç ay tedbir kararı verdi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İddialar sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Deniz Akkaya hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Düzenlenen iddianamede, Deniz Akkaya'nın kızı Ayşe. Ö.'ye karşı, 'Altsoya karşı silahla kasten yaralama' suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.
HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
İddianamede, Akkaya'nın kızı Ayşe Önbilgin'in şikayetinden vazgeçtiği aktarıldı. Dosyanın kamu davasına dönüşmesinden dolayı Akkaya hakkında iddianame düzenlediği ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği belirtildi.
İddianame kabul edilirse Deniz Akkaya'nın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Tüm bu yaşananlar gündemdeki yerini korurken Deniz Akkaya'nın kan donduran ses kayıtları mahkeme dosyasına girdi. Efe Önbilgin'in avukatı, mahkemye bir dilekçe sundu. Söz konusu dilekçede Deniz Akkaya'nın manipülatör olduğu iki örnek ile anlatıldı.
Dilekçede şu ifadlelere yer verildi:
"Savcılık talimatıyla koruma altına alınan küçük Ayşe için 'Burnu sürtsün diye Çocuk Esirgeme Kurumuna verdim' diye yaptığı paylaşımla; Sonrasında küçük Ayşe Sayın Mahkemeniz kararıyla babası davacıya teslim edildiğinde ise 'Ben izin verdim' demesiyle tartışmasız ortadadır Ayrıca davalı asil Sayın Mahkemeniz kararlarını sosyal medya hesabında yayınlayacak kadar yargılamayı etkilemeye yönelik çaba içindedir. Yine davalı asilin davacı babanın Londra'da yaşayıp çalıştığını bildiği halde küçük Ayşe'nin pasaportuna el koyarak onları çözümsüzlük içinde bırakmayı hedeflemekte ve ne yazık ki şimdilik bunu başardığını zannetmektedir. Daha da vahim olmakla davalı asil küçük Ayşe'nin özel hayatını, özel fotoğraflarını, özel mesajlarını sosyal medyada yayınlayarak küçük Ayşe üzerindeki baskı ve şiddetini halen dahi devam ettirmektedir."
SES KAYITLARINA ULAŞILDI
Akkaya'nın, kızı Ayşe 12 yaşındayken uyguladığı şiddet ve tehdidin ses kayıtlarına da ulaşıldı.
1 Numaralı ses kaydında kızını "Okula gitmeyeceksin" diyerek tehdit eden Deniz Akkaya'nın şu ifadeleri kullandığı görüldü
- "Ayşe merhaba. Geçen gün Yani evde gerçekten hayatımda ilk defa, senin de 12 senelik yaşamında ilk defa, ben çok zor ve kötü durumda olduğumu sana defalarca deklare ederek, neyse yani zor bir şekilde, kötü bir şekilde bıraktım."
- "Birincisi bana, sana söyledim, okulunla ilgili ne yaptın, hayatınla ilgili ne karar verdin, bunlarla ilgili hiçbir şey söylemedin. Bu maddi konu aynen devam ediyor. Bu şekilde okula gidemeyeceksin, bunu da biliyorsun."
- "Bundan sonra sörfe gitmen dahil olmak üzere her şeyi kendin organize edeceksin."
- "Hiçbir şeye karışmayacağımı bil. Okulla ilgili hiçbir şey şu an ben yapamıyorum. Bunu babanla çözmek zorundasın."
- "Üzgünüm 12 yaşındasın. İlk defa, ilk defa hiçbir şeyi ödemiyorum. Hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğim."
- "Bundan sonraki süreçte kızım, şunu bil, yalnızsın. Bu süreçte ben öncelikle hem kendime hem de hayattaki sen yokkenden beri bana analık babalık yapan arkadaşımın yanında olacağım. Okulunla ilgili, okul açılana kadar hiçbir şekilde, hiçbir konuyla ilgilenmeyeceğimi bil."
- "Babanın 12 senedir bana olan borcunu tekrar altı çiziyorum, bu benim görevim değildi, biliyorsun. Nasıl çözersiniz bunu bilmiyorum."
- "Benim hayatta şu an önceliklerim var, dostum, önceliğim, bu konu zaten benim sorumluluğumda değildi biliyorsun. Sörf konusunda hepsini çözersin, evin anahtarı var, her şey var. Bütün gün boş oturuyorsunuz."
- "Asla ve asla okul açılana kadar hiçbir konuyla ilgilenmeyeceğim. Okul paranı da en kısa sürede ödemezsen okuldan kaydın alınacak. Bunu sana son kez hatırlatıyorum, bu parayla ödemeyeceğim çünkü benim şu an başka önceliklerim var."
- "Eğer bu şekilde olursa okula da gidemeyeceksin. Çünkü şu an benim önceliğim Özgür."
- "Senden hiçbir şekilde insani bir duygu alamadığın için bu süreçte de insani duyguları olmayan babanla devam edeceksin. Çünkü ben insani duygularımı bana 20 senelik dostluk yapan arkadaşıma vereceğim."
"EVİN YOK SENİN"
Dosyaya giren ikinci ses kaydında da okul kaydını silmekle tehdit eden Deniz Akkaya şu sözlerle kızını tehdit ediyor:
- "Sakın, ama sakın son saniye gelip, okulun parası hallolmadı, yatırılmadı, ben okula, ben böyle bir şey halletmeyeceğim."
- "Orada uyuşuk uyuşuk, oturuyorsun ya bütün gün."
- "Çünkü bu sorumluluk bana ait, bir sorumluluk değil ama sen de şunu söyleyebilirsin Ayşeciğim. Bana da değil. Ama bana hiç değil."
- ". Şimdi sen yatıp kalkıp, sakince, sinirli, ağlayarak, yöntemini sen bilirsin. Babanın bu işi yapmasını sağlaman lazım."
- "Sana tekrar altını çiziyorum. Ha sen bana gelir eylülün ikinci haftası ben sormayacağım sana Ayşe bak bunu söyleyeyim. Net şekilde sormayacağım. Seni nasıl aramıyorsan aramayacağım. Sen babanın yanına mı gitmek istiyorsun? Orada mı kalacaksın? Ne yapacağını da karar vereceksin. Sana söyledim, buraya geri dönmeyeceksin. Buraya geri dönüş yok. Burada artık böyle bir evin yok senin."
- "Far görmüş kirpi gibi, kendin hiçbir şeyi yapmazsan, Son kez bu cümleyi de kapatıyorum. Okul kaydın silinir. Bilgin olsun."
"OKULSUZ KALACAKSIN"
3 ve 4 numaralı ses kaydında Deniz Akkaya kızına, baba Efe Önbilgin'in kendisine borçlu olduğunu söyleyerek para karşılığı velayeti verebileceğini ifade ediyor. Ses kaydında yer alan ifadeler özetle şöyle:
- "Şimdi bak güzelim benim, yaklaşık 13 senedir babanın bana ödemesi gereken borçlar var."
- "Okulsuz kalacaksın, sen bilirsin. Nasıl isterseniz, ben karışmıyorum bundan sonra."
- "Özgürsün istediğin gibi davran. İstiyorsan eve gelme bak bunu da söylüyorum. Bıktım çünkü senden."
"UYUŞTURUCU KULLANSAN BİLE UMDURMDA DEĞİL"
Dava dosyasına giren ses kayıtlarının en çarpıcı olanı ise beşinci ses kaydı Mahkemeye sunulan o ses kaydında Akkaya şu ifadeleri kullandı:
"Ne leş gibi ter kokmana, ne ağzının kokmasına, ne vitaminlerine yemek de yapmayacağım. Yatağını da toplamıyorum artık. Temizlikçiyi de çağırmayacağım, bilgin olsun. Yılbaşına da kendime program yaptım. Birlikte girmeyeceğiz. Evde de seni beklemeyeceğim artık. Sabahları da uyanmayacağım. İstediğin gibi kullanabilirsin evi."
- "Ter koktuğun sürece kıyafetlerimi giyemezsin, bilgin olsun. Ter kokacaksan ve benim kıyafetimi ter kokutacaksan da onları kullanmayacaksın. Ter koktuğu anda kıyafetlerimi de geri alırım. Bundan sonra anne olarak hiçbir şekilde sana hiçbir şey yapmayacağımı bil."
- "Surat asamazsın. Bu evde bana surat asamazsın. Astığın anda defolup gideceksin. Onu da söyleyeyim. Ama onun dışında zaten ben kapımı kapatacağım. Ve seninle ilişkim tamamen bitti."
- "İnan uyuşturucuya bile başlasan umurumda değil artık. Çünkü benim burama geldi. Ben senin hizmetçin değilim."
- "Ben istifa ediyorum senin anneliğinden."
- "İstediğin gibi git, gel. Hatta gelme eve. Bak bunu da söyleyeyim. Artık umurumda değil. Gerçekten umursamıyorum. Ne yaparsan yap. Aramayacağım da seni. İstediğin gibi davranabilirsin. Bıktım."
- "Bu evde somurtamayacaksın söyleyeyim ha sakın. Benim yanımdan geçerken böyle saçma sapan ağzına patlatır seni kovarım evden. Burası benim evim. Bilgin olsun. Burada zoraki duruyorsun sen."
- "Yani geldiğin an sinir hastası beni etmeye başladın."
- "Yok yemek yapmayacağım istiyorsan makarna ye yumurta ye hiçbir şey ekmek ye ekmek var zaten sen ekmek yiyorsun ekmekçisin yani ekmek seviyorsun."
- "Özgürsün istediğin gibi davran. İstiyorsan eve gelme bak bunu da söylüyorum. Bıktım çünkü senden."
Altı numaralı ses kaydında kızına "Benim seninle insani olarak duygularım bitti" şeklinde seslenen Deniz Akkaya şu sözlerle kızına yüklendi:
- "Ben zaten görüşmek istemediğim bu insanlarla senin yüzünden görüşüyordum ."
- "Yavaşlığından çok sıkıldım senin."
- "Bu görüşmeyi yapmazsan sana söz veriyorum, seni yatılı okula vereceğim. Bunu sana net şekilde söylüyorum."
- "Babana gitme için son fırsat. Yoksa yatılı seni yatakhaneye vereceğim. O evde de kalmayacaksın. Çünkü sen o insanların doldurmalarıyla yaşayacağına en azından gider hayatın gerçeklerini öğrenirsin. Tamam mı güzelim? Sana bunu son defa soruyorum. İkincisi sormayacağım, alıp seni direkt yatakhaneye götüreceğim. Çünkü sen de iyice bokunu çıkardın. Herkes bir yerine haddini bilecek."
- "Buraya gelmeyeceksin. Asla gelmeyeceksin."
- "Seni bir anda gelir ve yatılı okula götürürüm."
- "Ayşe babanla görüşüp gidecek misin? Yoksa yatılı okula, seni Pierre Loti'den alıyorum bilgin olsun. Yatılı okula gideceksin bunu bil. Ve devlet okuluna vereceğim seni. Onu da bil. Yani bunların hepsine hazırlıklı bir şekilde. Bundan sonrası ben kimsenin eşeği değilim."
- "Ayşe benim de seninle insani olarak duygularım bitti."
- "Yoksa o zaman direkt yatılı okula gideceksin ya seni Pierre Loti'den alıyorum."
- "Bunu yarın bana okul bittiğinde bilgisini vereceksin. Bu kadar.
Oda TV'deki habere göre; Dosyadaki 7. ve son ses kaydında ise Deniz Akkaya kızına "O ev boşaltılacak" diye sesleniyor.
Özetle söylenenler şöyle:
- "Ben 10 sene sonra beklesem ikisi de ölecek zaten."
- "O evden çıkacaksınız."
- "O ev de boşaltılacak. Bu sesimi, lütfen onlara dinlet Ayşeciğim."