10 yıllık cinayet Müge Anlı'da çözüldü! Cezaevinden itiraf geldi
2016 yılında Osmaniye'de kaybolan Mehmet Çabuk dosyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Eski eşi İlknur Düzgün, cinayetin Osmaniye'de işlendiğini öne sürerek eşi İbrahim Düzgün'ü işaret etmişti. Cezaevinde bulunan İbrahim Düzgün'ün de Mehmet Çabuk'u öldürdüğünü ve cesedini evinin önündeki bahçeye gömdüğünü itiraf etti. Olayla ilgili İlknur Düzgün ve kayınvalidesi gözaltına alındı.
ATV'nin reyting rekortmeni programı Müge Anlı ile Tatlı Sert'te bir cinayet daha aydınlatıldı.
2016 yılında, 27 yaşında ve bir çocuk babasıyken kaybolan Çabuk'un eski eşi İlknur Düzgün ile kayınvalidesi Selma Düzgün, dün yayın sonrasında gözaltına alındı. Başka suçlardan cezaevinde bulunan İbrahim Ozan Düzgün'ün ise Mehmet Çabuk'u öldürüp evin bahçesine gömdüğünü itiraf ettiği açıklandı.
"EŞİMLE BEN TANIŞTIRDIM, BİRLİKTE GİTTİLER, İBRAHİM TEK DÖNDÜ"
Dünkü yayında daha önce anlatmadığı ayrıntıları paylaşan İlknur Düzgün, Mehmet Çabuk'la evliliği sürerken internet üzerinden tanıştığı İbrahim Ozan Düzgün'le ilişki yaşadığını kabul etti. İbrahim'in Ankara'ya gelerek aynı apartmana yerleştiğini anlatan İlknur, onu eşi Mehmet'le tanıştırdığını ve Mehmet'in aralarındaki ilişkiden haberdar olmadığını söyledi. İlknur'un anlatımına göre Mehmet ile İbrahim, Mersin'e yerleşmek ve ev tutmak üzere Ankara'dan birlikte ayrıldı.
Ancak birkaç gün sonra yalnızca İbrahim geri döndü. Mehmet'in nerede olduğunu sorduğunda kendisine "Yurt dışına gitti, artık gelmeyecek" denildiğini aktaran İlknur, daha sonra kızıyla birlikte İbrahim'in getirdiği araca binerek Osmaniye'ye gittiklerini anlattı. Mehmet'i son kez Ankara'da gördüğünü savundu.
Müge Anlı, İlknur'un eşinin akıbetini neden sorgulamadığını ve İbrahim'in anlattıklarına nasıl inandığını sorarken İlknur, cinayete tanık olmadığını ve olayın ayrıntılarını bilmediğini öne sürdü. Osmaniye'ye gittikten kısa süre sonra İbrahim'le düğün yaptıklarını da açıklayan İlknur'un anlatımı, önceki ifadeleriyle arasındaki çelişkileri yeniden gündeme getirdi.
"ÖLDÜRDÜM, EVİN BAHÇESİNE GÖMDÜM"
Mehmet Çabuk'un kız kardeşi Aynur'un başvurusuyla ele alınan dosyada, eski eş İlknur Düzgün'ün dün yaptığı açıklamaların ardından Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. İlknur, Mehmet ile o dönem ilişki yaşadığı İbrahim'in birlikte yola çıktığını, yalnızca İbrahim'in geri döndüğünü anlatmış ve cinayetin Osmaniye'de işlendiğini söylemişti.
Bugünkü yayında aktarılan bilgilere göre İbrahim Ozan Düzgün, cezaevinde cinayet büro ekipleriyle görüşmek istediğini belirterek itirafta bulundu. Savcılıkta da ifadesini yineleyen Düzgün, Mehmet Çabuk'la 26 Ocak 2016'da Ankara'dan Osmaniye'ye geldiklerini, ertesi gün aralarında çıkan tartışmada başına sert bir cisimle vurarak onu öldürdüğünü ve evin bahçesine gömdüğünü söyledi.
STÜDYODAN EMNİYETE
Yayındaki açıklamalar üzerine verilen gözaltı kararı, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından uygulandı. İlknur Düzgün stüdyodan, Selma Düzgün ise kaldığı otelden alınarak sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü. İlknur, gözaltına alınırken "Ben bir şey yapmadım" sözlerini tekrarladı. Selma Düzgün de cinayetten haberi olmadığını savundu. Osmaniye'den İstanbul'a gelen cinayet büro ekiplerinin, iki ismi soruşturma işlemleri için Osmaniye'ye götüreceği bildirildi.