A HABER GALERİ
Türker Öksüz’ün vatandaşlarla kıldığı Cuma namazını hedef aldılar! CHP, Deva ve İYİ Partilerin yalanı belgelendi
Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün Cuma namazı kılmasını; "Türker Öksüz, Kars Belediyesi önünde namaz kıldı. Kars'ta cami mi kalmadı? Sanki namaz kılacak camii yok!" şeklinde ifadelerle eleştiren siyasiler ve gazetecilerin yalan söylediği belgelendi. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberi...

KARS BELEDİYESİ İLE MERKEZ CAMİİ ARASI 25 ADIM
Türker Öksüz'ün Cuma namazını kıldığı yerin Merkez Camii'ne uzaklığının 25 adım olduğu gösteren fotoğraf ve görüntülere ulaşıldı. Fotoğraf ve videolarda; Türker Öksüz'ün namaz kıldığı Kars Belediyesi'nin önü ile Merkez Camii arasındaki mesafenin 25 adım olduğu açıkça görülüyor.

TÜRKER ÖKSÜZ, CUMA NAMAZINI VATANDAŞLARLA BERABER KILDI
Kars Valisi Türker Öksüz, 2 Ekim 2020 tarihinde Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.
Öksüz; Kars Belediyesi'nde iken ezan okunması üzerine dışarı çıkmış, Merkez Camii ve avluda yer olmadığı için Cuma namazını vatandaşlarla birlikte kılmıştı. Öksüz'ün Cuma namazını kıldığı Merkez Camii, Kars Belediyesi'nin hemen bitişiğinde yer alıyor.

İYİ Parti Meclis Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan; Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ü hedef aldı ve "Kars'ta cami mi kalmadı? Bırakın bu artistlikleri yahu" iddiasında bulundu.

İYİ PARTİLERDEN DEVLETİN VALİSİNE HAKARET
CHP, İYİ Parti ve Deva Partisi yetkilileri; Türker Öksüz'ün Kars Belediyesi önünde namaz kıldığını ve gösteriş yaptığını iddia etmişti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da; "Kars Valisi Türker Öksüz Kars Belediye Başkanlığı önünde, namaz kılıp basına poz veriyor! Bu nasıl devlet adamlığı!" derken, Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal da; "Kars Valisi, belediye binasının önünde seccade serip namaz kılıyor!" iddiasında bulundu.

Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün; vatandaşlarla beraber Cuma namazı kılmasından rahatsız olan siyasiler, gazeteciler ve internet siteleri şunlar:

İYİ Parti Meclis Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan: "Kars'ta cami mi kalmadı? Bırakın bu artistlikleri yahu. Devleti emanet ettiğimiz valilerin bu çapsızlıkları, devleti de olumsuz etkiliyor."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan: "Önde namaz kılan devletin valisi! Sanki namaz kılacak camii yok! Fe veylün lil müsallin Ellezine hüm an salatihim sahun Ellezine hüm yüraun Yani diyor ki Yüce Allah: Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar gösteriş yapanlardır"

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal: "Belediye'nin çiçeği burnunda kayyumu olan Kars Valisi, Kars halkının iradesinin tecessüm ettiği belediye binasının önünde seccade serip namaz kılıyor!"

CHP Eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün: "Kars belediyesine atanan kayyumun ilk icraatı 'namaz show' olmuş. O makam gasbedilmiştir.. Hiçbir dua, gasbı aklayamaz.."

ANAP Eski Genel Başkanı Nesrin Naz: "Öyle bakakaldım. Ayasofya'da mimbere kılıçla çıkmanın uzantısı ve fetih iştahasının dışa vurumu"