A HABER GALERİ
Son dakika: Kafe, restoran ve kahvehaneler kaçta kapanıyor? Mekanlar cumartesi ve pazar günü kaça kadar açık?
Kafe, restoran ve kahvehaneler kaçta kapanıyor? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kabine toplantısı sonrasında mekanların çalışma saatleri için güncelleme yapıldı. Hafta sonu kafe, restoran ve kahvehanelerin çalışma saatleri merak edilen konular arasında bulunuyor. ahaber.com.tr olarak detayları haberimizde derledik. İşte, Kafe, restoran ve kahvehaneler kaçta kapanıyor? Mekanlar cumartesi ve pazar günü kaça kadar açık?

Kafe, restoran ve kahvehaneler kaçta kapanıyor? Mekanlar cumartesi ve pazar günü kaça kadar açık? Sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Kabine toplantısı sonrasında Başkan Erdoğan, mekanlar için alınan yeni kararları açıkladı. Hafta sonu kırmızı listede bulunan illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hal böyle olunca mekanların çalışma saatleri ise merak ediliyor. İşte, kafe, restoran ve kahvehaneler kaçta kapanıyor? Mekanlar cumartesi ve pazar günü kaça kadar açık?

KAFELER KAPANACAK MI?
Geçtiğimiz haftalarda kafeler ve restoranlar düşük, orta ve yüksek riskli illerde 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet vermeye başladı.

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrasında yeni karar gelip gelmediği merak ediliyor. Bugün kabine toplantısı gerçekleştirildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafeler ile ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafeler ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

Tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerleri; Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.