A HABER GALERİ
ÖSYM şifremi unuttum, nereden alabilirim? ÖSYM aday şifre alma nasıl yapılır? e-Devlet ile ÖSYM giriş nasıl yapılır?
ÖSYM şifresi nereden, nasıl alınır? YKS tercih sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden açıklandı. Adaylar, ÖSYM sistemine giriş yaparak tercih sonuçlarını öğrenebilecek. Ancak, ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler, şifre yenileme işlemlerinin nereden ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki, ÖSYM şifremi unuttum, nereden alabilirim? ÖSYM aday şifre alma nasıl yapılır? e-Devlet ile ÖSYM giriş nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

ÖSYM şifremi unuttum, nereden alabilirim? sorusu, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. YKS tercih sonuçlarını ÖSYM üzerinden öğrenebilen öğrencilerden, ÖSYM şifresini unutanlar "ÖSYM şifresi nasıl alınır?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Konu hakkında merak edilenleri yazımızda ele aldık. Peki, ÖSYM şifremi unuttum, nereden alabilirim? ÖSYM aday şifre alma nasıl yapılır? e-Devlet ile ÖSYM giriş nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM, NEREDEN ALABİLİRİM?
Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ekte yer alan ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
İşte ÖSYM şifreleri ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Askerdeyim veya tutukluyum, şifremi nasıl alabilirim?
Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olanların, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilmektedir.

Şifremi unuttum, yeni şifre alamıyorum. "Sistemde güvenlik sorunuz tanımlı değildir. " uyarısı veriyor. Ne yapabilirim?
Şifre değiştirme işlemi yaparken bir güvenlik sorusu belirlemediğinizden dolayı sistem size bu uyarıyı veriyor. Size en yakın Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezi konumundaki bir ortaöğretim kurumundan veya sınav Koordinatörlüklerimizden şifre edinebilirsiniz.

T.C. kimlik numaramı ve şifremi yazdığım zaman aday işlemleri sistemine giriş yapamıyorum. T.C. kimlik numarası veya şifre hatası uyarısıyla karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?
Şifreniz yeni kurallara uygun olarak en az 8 haneli en fazla 14 haneli olmalı, en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam ve bir özel karakter içermelidir. Eğer şifreniz bu koşullara uymuyorsa yeni bir şifre belirleyiniz ya da şifremi unuttum kısmından yeni bir şifre oluşturunuz.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30 Aralık 2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.