A HABER GALERİ
Başkan Erdoğan'dan NATO zirvesinde baş döndüren diplomasi trafiği! Liderlerle tek tek görüştü
Dünyanın gözü kulağı ABD'de başlayan NATO Liderler Zirvesi'ne yöneldi. Başkan Erdoğan, Washington'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı. Ardından diplomatik temaslarını sürdüren Başkan Erdoğan, Washington'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüştü. Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.Başkan Erdoğan görüşmede; Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti. Ayrıca Başkan Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştü. İşte o anlar ve NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
Oturum başlamadan hemen önce yapılan karşılama töreninde gerek Stoltenberg'in gerekse ABD Başkanı Joe Biden'ın Başkan Erdoğan'a samimi tavrı büyük dikkat çekmişti.
Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor.
BAŞKAN ERDOĞAN MIÇOTAKIS'İ KABUL ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etti.
HANGİ KONULAR MASAYA YATIRILDI?
Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Başkan Erdoğan görüşmede; Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti.
Başkan Erdoğan, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti.
BAŞKAN ERDOĞAN MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ
NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'nun ardından Başkan Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da görüştü.
BÖLGESEL VE KÜRESEL KONULAR MASADA!
İki lider, Türkiye ile İtalya ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı.
Görüşmede Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin atılacak adımlarla gelişmeye devam edeceğini, bunun için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.
"TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPIYOR" VURGUSU
Başkan Erdoğan, bölgedeki gerilimlerin barış yoluyla sonlandırılması için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını, bunun için bütün ülkelerin çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.
BAŞKAN ERDOĞAN SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan ardından NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile de görüştü.
GAZZE MASADA
Görüşmede Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler ele alındı.
Başkan Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve ortaya çıkan ateşkes fırsatının heba edilmemesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini belirtirken çatışmaların bölgeye yayılmasının engellenmesi için de gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu söyledi.
Başkan Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması için Almanya'dan destek beklendiğini ifade etti.
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...
İşte NATO Liderler Zirvesi'nden kareler...